spot_img
spot_imgspot_img
Știri Câmpia TurziiConstruirea ansamblului sportiv - patinoar, teren polisportiv și skatepark - începe la...

Construirea ansamblului sportiv – patinoar, teren polisportiv și skatepark – începe la Câmpia Turzii

A venit momentul ca tinerii din municipiul nostru să nu mai fie nevoiți să practice sporturile extreme pe carosabil sau prin parcuri și să aibă propriul lor skatepark. Totodată, iubitorii sporturilor de echipă și de iarnă vor avea la dispoziție facilități unde să-și petreacă timpul liber.

Astăzi a fost semnat contractul de proiectare și execuție aferent proiectului de investiții „Construire patinoar și skate park în Municipiul Câmpia Turzii”.

Proiectul este în valoare de 2.542.524,14 lei și are o perioadă de implementare de 12 luni, dintre care 2 de proiectare și 10 de execuție.

Componenta recreativă a proiectului integrat presupune amenajarea unei suprafețe totale de 2.950 mp ca spațiu cu funcțiune recreativă și de agrement.

Se propune:

– crearea unui skatepark în suprafață de 600,80 mp, primul din Municipiul Câmpia Turzii;

– amenajarea unei suprafețe de 558,00 mp care va fi utilizată ca patinoar în aer liber iarna și ca teren polisportiv vara, primăvara și toamna;

– amenajarea unei gradene de 134,30 mp, pentru cele două obiective principale, din care pot fi urmărite evenimentele care se desfășoară la nivelul acestora;

– construirea unei clădiri anexe cu o suprafață de 49,60 mp, cu funcțiune principală de vestiar;

– amenajarea de spații verzi în suprafață de 873,30 mp, în jurul obiectivelor menționate mai sus;

– amenajarea a 734 mp de trasee pietonale – dotarea infrastructurii cu echipamente și accesorii sportive, recreative, de agrement, mobilier urban, etc.

Lucrările executate pentru atingerea obiectivelor menționate mai sus includ: amenajarea de alei principale din beton, destinate circulației pietonale, amenajarea skatepark-ului și dotarea acestuia în conformitate cu cele mai recente tendințe în domeniu, amenajarea terenului polisportiv (fotbal, handbal, baschet, volei)/patinoarului, și dotarea cu echipamente specifice, inclusiv cu o mașină de gheață; amplasarea unei gradene cu o capacitate de până la 180 de locuri, montarea de stâlpi de iluminat ornamental pe întreg amplasamentul, furnizarea și instalarea de mobilier urban modern, compatibil cu reglementările urbanistice și cu preocupările autorităților publice de protecție a mediului înconjurător, realizarea unei construcții anexe, din zidărie portantă, care va avea rolul de vestiar, cameră tehnică și cameră de pază, realizarea rețelei de alimentare cu energie electrică pentru asigurarea iluminatului ambiental și a sistemului de irigații, plantarea de gazon și plante.

„Tinerii din Municipiul Câmpia Turzii vor avea șansa, să practice atât sporturi de vară, cât și de iarnă la noi în municipiu, iar prin intermediul proiectului vor beneficia de o serie de activități care să le asigure, deopotrivă, sănătatea și libera exprimare. Sunt încrezător în reușita, dar și în feedback-ul pozitiv pe care-l vom primi de la tineri, odată cu realizarea acestui obiectiv ”, precizează primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae LOJIGAN.

Direcția Relații cu Comunitatea

- Advertisement -spot_img
spot_img

More From RefleqtMedia

“Bunatati de la Dorin… si Iulia” – brand de Campia Turzii

Toamna se numara bunatatile, iar in aceasta dupa-amiaza, Dorin...

Vezi ce au decis judecătorii despre violatorul de la Câmpia Turzii

Astăzi, Judecătoria Turda a trebuit să stabilească dacă Nicolae...

⚽Pe Stadionul „Mihai Adam” a revenit farmecul competițiilor sportive

🏐În acest week-end, baza noastră sportivă a găzduit primul...

Tinichigiu din Câmpia Turzii, în arest preventiv după ce a condus beat sau drogat

Un tinichigiu din Câmpia Turzii, specializat în reducerea efectelor...

Colegiul Tehnic Victor Ungureanu, in finala Early Innovators

Astăzi s-a desfășurat Finala Early Innovators - Business Plan...

Noi fonduri de la Consiliul Județean Cluj pentru Spitalul „Dr. Cornel IGNA”

Consiliul Județean Cluj a aprobat în cadrul ședinței ordinare...
- Advertisement -spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: