fbpx
spot_img
HomeȘtiri din TurdaConsiliul Județean Cluj se implică în realizarea unei rețele de transport nepoluant...

Consiliul Județean Cluj se implică în realizarea unei rețele de transport nepoluant la Turda

- Advertisement -

Salina Turda, Cheile Turzii și Cheile Turenilor vor fi legate printr-o instalație pe cablu de tip telegondolă

             Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a semnat marți, 24 noiembrie, împreună cu primarul municipiului Turda, domnul Cristian Matei, un acord de asociere în vederea derulării, în comun, a proiectului de investiții vizând construirea, la Turda, a unei linii de transport urban și periurban, pe cablu.

             Acest nou proiect demarat de Consiliul Județean Cluj împreună cu primăria Turda prevede înființarea unei noi alternative de transport, total nepoluante. Astfel, noua rețea de tip telegondolă va uni cele mai importante trei obiective turistice din zonă, respectiv Salina Turda, Cheile Turzii și Cheile Turenilor

            Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Este un proiect de mobilitate urbană cu adevărat unic în România și extrem de important atât pentru municipiul Turda, prin diminuarea presiunii exercitate asupra transportului public local în timpul sezonului de vizitare, cât și pentru județul Cluj, în ansamblu. Această nouă modalitate ecologică de transport va avea un impact pozitiv atât asupra calității mediului cât și asupra mobilității cetățenilor și a turiștilor care vizitează trei dintre cele mai căutate obiective turistice din zonă“.

În baza acestui acord, Consiliul Județean Cluj va elabora întreaga documentație tehnică și de urbanism necesară implementării proiectului. De asemenea, forul administrativ județean va asigura și cofinanțarea execuției lucrărilor pe acele tronsoane ale rețelei situate în afara municipiului Turda.

          Costurile de implementare a acestui îndrăzneț proiect de creștere a vizibilității turistice a zonei Turda urmează a fi suportate din fonduri europene. 

Biroul de presă
24 noiembrie 2020

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

Primăria Luna scoate la vânzare un teren pentru amplasarea unei stații...

0
ANUNȚ PUBLICITAR Primăria Comunei Luna, cu sediul în loc. Luna nr. 192 jud. Cluj, CIF 4546960, anunță organizarea unei licitații publice deschise  în vederea  vânzării unui teren...

Comentarii

%d bloggers like this: