spot_img
spot_img

Consilierul județean, Petre Pop, ridiculizează declarațiile primarului, Dorin Lojigan

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

După ce primarul Câmpiei Turzii, Dorin Lojigan, a declarat pentru RefleqtMedia faptul că municipiul pe care-l cârmuiește are o rată a șomajului de sub 1 procent, consilierul județean PSD, Petre Pop, a decis să ia în derâdere afirmațiile primarului.

„CÂMPIA TURZII are șomaj mai mic decât MONACO! Dezinformare cu voie sau din necunoaștere? Ce înseamnă 1% șomaj?

Dragi cetateni ai municipiului Câmpia Turzii, primarul si consilierul județean Cristian Haiduc au reindustrializat orașul(pe Facebook), au rezolvat problema locurilor de munca, șomajul a atins cota de 1%. Toată lumea are de muncă!
Cam asta au declarat cei doi în sedința de ieri a Consiliului Local Câmpia Turzii, ce-i drept nu mă prea miră că de ceva vreme avem parte doar declarații galactice gen ,, Marea Asfaltare”, ,,Câmpia Turzii s-a trezit la viață”, “turism mondial la Câmpia Turzii”, 3000-4000 de turiști etc, toate realizate pe facebook si în capul postacilor de serviciu… realitatea însă îi contrazice.
Revenind la lucruri serioase, hai să vedem ce înseamnă acest procent de 1% șomaj, fac mențiune că nu am verificat dacă procentul este unul real, plec de la premisa că măcar acest procent nu este o minciună.
Deci, în realitate procentul de șomeri este acela al persoanelor aflate în perioada când primesc indemnizația de șomer!
Pe ce perioada se acorda indemnizatia de somaj ?
Indemnizatia de somaj se acorda somerilor pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
* 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 1 an;
* 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin de 5 ani;
* 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
În consecință, dupa perioada maxima de un an, chiar daca persoana nu și-a găsit un loc de munca nu mai primește șomaj (indemnizație) deci nu se mai afla in procentul statistic al șomajului. Cu alte cuvinte, acest procent nu reflectă persoanele care nu au un loc de munca…ci al acelor care mai iau șomaj.
Daca luăm în calcul faptul ca prin 2013 au fost disponibilizați peste 2300 de muncitori de la ISCT si tinerii peste 16 ani care trăiesc din salariul si pensia parinților, vom realiza că situația in Câmpia Turzii la ora actuală este una dificilă.
Dar, uimitor după primar, pe facebook, oficial o ducem bine!”
Petre Pop- consilier județean

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

La volan prin cartierul Lut sub efectul a 4 droguri

La data de 25 iunie a.c., în jurul orei 03.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiul Câmpia Turzii au...

Medicul, Tiberiu Vedean, este NEVINOVAT!

In cursul zilei de ieri, o persoana a adus alegatii foarte grave medicului, Tiberiu Vedean. Initial, RefleqtMedia a publicat stirea care...

Doamnele de la Baza 71 Aeriana s-au imbracat in IE

IA românească, un mijloc de promovare a identităţii românilor Astăzi sărbătorim naşterea Sfântului Ioan Botezătorul şi Sânzienele. Tot astăzi,...
spot_img

Pași concreți pentru liniștea și siguranța victimelor violenței în familie

       Acțiunile de prevenire și combatere a violenței în familie vor fi mult simplificate, după intrarea în vigoare a legii privind monitorizarea electronică în...
%d bloggers like this: