fbpx
spot_img
spot_img

Consilierul județean, Petre Pop, contestă Poliția Locală

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare, consilierul județean PSD, Petre Pop, a lansat un atac mediatic la adresa Poliției Locale Câmpia Turzii, acuzând faptul că această structură a fost formată întocmai ca Miliția Poporului.

„Avem o ,,Poliție locală” înființată precum Miliția.

Din păcate se pare că istoria se repetă, și aici mă refer la vechi metode politico-administrative upgradate vremurilor noastre.
Câmpia Turzii are o Poliție Locală în cadrul Primăriei Câmpia Turzii, un serviciu care costă orașul aproximativ 15 miliarde de lei vechi pe an. O întrebare pertinentă : merită costurile?
Dar cred că cel mai important este modul de recrutare… unul care parcă e la indigo cu alte vremuri.
Miliția în România s-a format între anii 1949 și 1951, când în doar trei ani, Jandarmeria și Politia Română au fost transformate în Miliția poporului. In acei ani, staliniștii, milițienii au fost formați din oameni recrutați fără a avea pic de școală. Atunci, tractoriștii, muncitorii necalificați… au fost făcuți milițieni…prin recalificare la locul de munca…singura calitate acceptată era loialitatea față de partid.
În anul 2017, se pare ca aceleași metode, de data asta mai stilizate, au dus la formarea ,,Poliției Locale,”adică persoane fără vreo pregătire au ajuns: ,,șefi ” fără a avea școala necesară , agenți de poliție fără a avea nici măcar stagiul militar satisfăcut… (pe românește, armata) ori minimă pregătire în domeniu, bodyguarzi, muncitori necalificați în domeniu au ajuns polițiști locali, singura cerință, obediență față de actualul partid conducător.
“Cine își uită istoria, este condamnat s-o repete”, George Santayana.

Un mic calcul
——————
Cu 15 miliarde de lei se pot:
-asfalta 5 km de drumuri, adică în 4 ani de mandat 20 de km de drumuri
-moderniza școlile, toate școlile din oraș
-executa reparatii la Tribuna Stadionului de Fotbal
-în 4 ani s-ar putea cumpăra un computer tomograf
-s-ar putea moderniza secția de Pediatrie a spitalului.
Adică s-ar putea face foarte multe pentru oraș.”, a scris Pop.

Acesta a fost auzit în repetate rânduri spunând că, dacă PSD Câmpia Turzii va câștiga alegerile din 2020, Poliția Locală va fi desființată și se vor monta camere de supraveghere în tot orașul.

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

%d bloggers like this: