spot_img

Consilierii PSD au făcut scut pentru a apăra cele 3 garaje ale lui Bordea

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Ședința de consiliu local, organizată ieri la Câmpia Turzii a debutat într-un mod tensionat, după ce executivul local a propus suplimentarea ordinei de zi cu mai multe proiecte de hotărâre privind respingerea plângerilor prealabile depuse de cetățenii care au primit ordin de evacuare a garajelor.

La acest proiect, consilierii PSD, Mihai Șandru, Daniel Armenean și Gheorghe Rece, au declarat că se vor abține de la dezbaterea și votul proiectelor suplimentare și că, în opinia lor, aceste proiecte ar trebui dezbătute într-o ședință extraordinară.

Problemele au apărut încă din momentul în care executivul local a propus suplimentarea ordinii de zi cu cele 10 proiecte. În acel moment, Daniel Armenean – PSD, a luat cuvântul, evidențiind faptul că acele proiecte nu au fost parcurse de către consilierii locali până la momentul suplimentării.

În replică, primarul Municipiului – Dorin Lojigan, a declarat că este dreptul inițiatorului să suplimenteze ordinea de zi cu câte proiecte consideră că este necesar.

„Aceste plângeri prealabile ne-au parvenit ieri, pe email. Ieri (n.red. 23 februarie 2022), angajații Serviciului Juridic au stat peste program pentru întocmirea proiectelor de hotărâre, iar acum propun suplimentarea. Care este problema?”, a fost replica lui Dorin Lojigan.

La dezbaterea celor 10 proiecte de respingere a plângerilor prealabile, consilierii PSD au început să strângă rândurile. Motivul a fost unul pe cât de previzibil, pe atât de interesant: printre persoanele care au formulat plângeri prealabile se numărau Bordea Mândruțiu Monica și Bordea Roman Marius.

Ei bine, aici a început să se împută brânza – plastic vorbind.

„Domnul președinte, la acest proiect de hotărâre, plângere colectivă făcută de o asociație, nu am fost informat în timp util. Materialele au fost primite de noi după începerea ședinței. Nu au fost parcurse plângerile, nici referatul de specialitate sau cel de aprobare. A zis colegul Pătruțiu care lipsește astăzi că nu suntem macarale, doar să ridicăm mâna.”, a spus Daniel Armenean.

De asemenea, Gheorghe Rece a fost în asentimentul colegului său.

„Domnule președinte, din aceleași motive, datorită faptului că am primit foarte târziu. Nici acum nu putem deschide emailurile, nu am avut timp să studiez materialele … mă abțin de la dezbaterea și votul tuturor punctelor care vizează plângerile prealabile”, a spus Rece.

De asemenea, președintele PSD Câmpia Turzii, Mihai Șandru, a declarat următoarele:

„În calitate de reprezentant al grupului PSD, noi suntem o minoritate. Ar trebui să fim șapte ca să punem probleme unui proiect de hotărâre, dar nu tolerăm să fim puși în situații stânjenitoare. Noi dorim să ascultăm părerea acelor petenți, să discutăm cu petenții, să analizăm împreună – toți consilierii – și după aceea, să spunem ceva. Modul acesta de lucru, pe repede înainte, nu face bine nimănui. Aș dori să am o rugăminte pentru cei care ne aduc proiectele, să le aducă puțin mai repde.”

De fapt, toate aceste tentative de tergiversări au avut ca scop o încercare de a bloca demolarea garajelor de pe strada Băii, blocul 19, acolo unde familia Bordea deține (potrivit surselor RefleqtMedia) nu mai puțin de 3 garaje!

De altfel, aceste 10 persoane care au depus plângeri prealabile, susțin că ei ar fi primit în chirie garajele sub formă de spații de depozitare, deoarece nu au pivniță sau cămară.

Problema este că, în conformitate cu hotărârea de consiliu din 2021, la Câmpia Turzii nu se demolează doar garaje, ci TOATE construcțiile cu caracter temporar.

Cat priveste motivele puerile mentionate de consilierii locali PSD, acestia au votat si suplimentarea ordinii de zi, si proiectul de hotarare privind demolarea garajelor.

 

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Recital de cameră la Câmpia Turzii

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii vă invită sâmbătă, 14 mai 2022, de la ora 18:30,...

Noi servicii puse la dispoziția clienților de VIAMSO

Showroom-ul de materiale de construcții, VIAMSO, din Câmpia Turzii - este în continuă dezvoltare. În ultimii 5 ani, eforturile...

EXCLUSIV: Cadavru găsit ÎN PIAȚA UNIRII din Câmpia Turzii – s-a întocmit dosar penal

În această dimineață, trecătorii din Piața Unirii din Câmpia Turzii au găsit un bărbat, în vârstă de 61...

Compania de Apă Arieș sprijină tinerii din Turda și Câmpia Turzii!

Încă de la începutul anului, Compania de Apă Arieș a dat dovadă de solidaritate și sprijin în ceea...
spot_img

DISPOZIȚIE Nr. 663 din 13.11.2020 privind convocarea Consiliului Local al Municipiului Câmpia Turzii în ședință ordinară

  Primarul Municipiului Câmpia Turzii; În conformitate cu prevederile art.133 și art.134 din O.U.G nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare; Ținând seama de dispozițiile...
%d bloggers like this: