spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Conflict de interese la Luna – un consilier PSD a votat mai multe proiecte de hotărâre, deși soția lui este angajată a Primăriei

spot_img

Mai exact, este cazul consilierului local PSD, Vasile Galea, debutant în administrația publică locală, care a votat atât bugetul local de venituri și cheltuieli al comunei Luna, în 2017 și în 2018, cât și organigrama și statutul de funcții al Primăriei Luna, proiecte de hotărâre care vizează, în mod direct, un interes patrimonial.

Atât în declarația sa de avere, cât și în cea a soției se arată clar faptul că aceasta, Nadia Galea, este inspector fiscal al Primăriei Luna.

Astfel, în conformitate cu legea 215/2001, consilierul local nu avea voie să voteze proiectele de hotărâri, și nici măcar să participe la dezbaterea și deliberarea acestora.

Din nefericire, însă, nimeni nu l-a informat pe Galea că este în conflict de interese, dar ceea ce este și mai grav este că atât secretarul comunei, Cornelia Delimoț, cât și prefectul de Cluj, Relu Cherecheș, și-au pus avizul de legalitate pe proiectele de hotărâre adoptate cu votul lui Galea.

În aceste condiții, atât consilierul, cât și secretarul comunei, dar și prefectul județului au comis o ilegalitate gravă, deoarece în conformitate cu legea 215/2001, hotărârile adoptate cu votul consilierilor aflați în conflict de interese devin NULE DE DREPT!

RefleqtMedia a sesizat atât Instituția Prefectului Județului Cluj, cât și Agenția Națională de Integritate pentru a se demara o anchetă amplă în acest caz.

spot_img
spot_img
spot_img