16 C
Turda
Saturday, August 13, 2022
spot_img
HomeEVENIMENTConferința ”Turism gastronomic sustenabil in Transilvania” a intrat in linie dreaptă!

Conferința ”Turism gastronomic sustenabil in Transilvania” a intrat in linie dreaptă!

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Pe 23 mai,  zeci de antreprenori, reprezentanți ai agențiilor de turism, proprietari de restaurante, bucătari, profesori, cercetători și stundenți cu specializări din domeniile turismului vor discuta la Cluj Napoca, in Aula Regele Ferdinand I de la Institutul de Istorie, despre gastronomia locală, despre bune practici în turismul gastronomic din Transilvania și din străinătate.

Prin acest eveniment organizatorii, Slow Food Turda împreună cu partenerii săi, doresc să aducă împreună oameni din acest domeniu atât de divers, oameni cu experiențe și povești frumoase, ca să încurajeze dezvoltarea și practicarea unui turism sustenabil pentru un viitor care pune bază pe valorile cultural locale.

Partenerii evenimentului sunt: UBB – Facultatea de Istorie si Filosofie, Slow Food in Romania, Crama La Salina, Slow Food Cluj Transilvania, Slow Food Tara Barsei, Asociatia My Transylvania, Slow Food Sibiu, Clubul Gastronomic Transilvan, Viscri 32, Comunitatea Slow Food Viscri.

Invitați de marcă, atât din țară cât și din străinătate, vor vorbi despre metode sustenabile în serviciile HoReCa dar vor aborda și teme sensibile privind turismul rural, moștenirea gastronomică și conservarea ei, managementul unei afaceri în turismul sustenabil, dar și despre gastronomia locală și vinurile Transilvaniei, zona viticola ISSA.

 

Turda este reprezentata de Marta Pozsonyi care va prezenta conceptul Centrului Comunitar Gastronomic Turda, proiect finantat de Timisoreana prin programul Cinstim Binele respectiv de  Adrian Madar, administratorul Sarea in bucate / Crama la Salina si Salina Equines care va prezenta povestea afacerii ca un pachet întreg de turism eno gastronomic si de agrement.

 

Un moment special al conferinței este dedicat autoarei Rosemary Barron, food traveler din Anglia, o colaboratoare apropiată a organizației noastre, care ne va împărtăși din călătoriile culinare și experiențele sale pline de aromele Greciei, unde a înființat prima școală de gătit tradițional cu mulți ani în urmă în Santorini. În același timp ne va spune de ce sunt atât de importante pentru turiștii străini peisajele și aromele locale din Transilvania, regiune de care s-a îndrăgostit de la prima vizită în urmă cu 14 ani.

 

Profitând de prezența doamnei Rosemary Barron la Turda, Slow Food Turda organizează prima cină festivă din acest sezon, in filigoria Cramei la Salina, sambata, 25 mai, eveniment ce va avea ca temă gastronomia grecească combinată cu povestea și gustul vinurilor ISSA. Fondurile provenite din vâzarea biletelor de participare vor fi folosite pentru susținerea proiectelor de educație culinară derulate de către Slow Food Turda pentru copii.

 

Vă așteptăm cu drag alături de noi!

Informații suplimentare: Marta Pozsonyi

Director de programe Slow Food Turda / StudCoop

Tel. 0746366728, Email: martapozsonyi@gmail.com sau martapozsonyi@slowfoodturda.ro

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: