Concurs de eseuri anticorupție organizat pentru sărbătorirea Zilei Internaționale Anticorupție

spot_imgspot_img

Cu prilejul Zilei Internaționale Anticorupție, sărbătorită anual la data de 09 decembrie, Direcția Generală Anticorupție, prin Serviciul Județean Anticorupție Mureș, în parteneriat cu Universitatea ,,Dimitrie Cantemir” din Târgu – Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Mureș a organizat și desfășurat concursul de eseuri ,,Etica și Integritatea, valori actuale și perspective”.
În cadrul evenimentului au fost prezentate exemple de bune practici în prevenirea corupției și cele mai bune eseuri de creație ale studenților și elevilor mureșeni, având ca scop educarea tinerei generații în spiritul integrității.


Competiția s-a desfășurat în Campusul Universității ,,Dimitrie Cantemir” din Tg. Mureș, fiind prezenți competitori din unitatea de învățământ universitară menționată, precum și de la Colegiul Economic ,,Transilvania” Tg. Mureș, Colegiul Național ,,Unirea” Tg. Mureș, Liceul Tehnologic ,,Ioan Bujor” Reghin, Liceul Teoretic ,,Bolyai Farkas” Tg. Mureș.
La finalul competiției, organizatorii au acordat premii câștigătorilor, fiind recompensați cu diplome și materiale de promovare.


Reamintim faptul că data de 09 decembrie marchează în simbolistica Organizației Națiunilor Unite Ziua Internațională de Luptă împotriva corupției, fenomen care, alături de celelalte flageluri ale începutului de mileniu, respectiv terorismul, traficul de droguri și crima organizată, erodează sistematic eforturile legitime ale autorităților statale și ale forurilor mondiale, întreprinse în direcția estompării nocivității acestei forme de criminalitate.


De asemenea, precizăm faptul că D.G.A. pune la dispoziția cetățenilor un instrument direct de sesizare a faptelor de corupție – Call center anticorupție 0 800.806.806.

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE MUREȘ

spot_img
%d bloggers like this: