16 C
Turda
Sunday, September 25, 2022
spot_img
HomeEVENIMENTConcert ecumenic de Paști la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Concert ecumenic de Paști la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, împreună cu Corala Voci Transilvane a Direcției Casei Municipale de Cultură din cadrul Centrului de Cultură Cluj-Napoca (Serviciul Public de Administrare a Obiectivelor Culturale) invită publicul interesat marți, 16 aprilie 2019, ora 18.30, să ia parte la Concertul ecumenic de Paști „Eu sunt Învierea!”.


Evenimentul concertistic va avea loc în Sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei (str. Memorandumului nr. 21) și este organizat în cadrul ediției XIV a Microstagiunii pascale Cântăm Învierea Ta Doamne, tradițională manifestare cultural-artistică a Coralei Voci Transilvane condusă de dirijorul Adrian Corojan.


Se menționează în mod special, prezența în concert, a mezzosopranei Melinda Duffner și pianistei Natalia Constantin, care vor aduce un plus de sensibilitate și culoare muzicală.


Publicul va avea ocazia să trăiască momente de înălțare sufletească, ascultând lucrări corale religioase, din repertoriul românesc și universal, specifice acestei perioade de pregătire, meditație și rugăciune.


Publicul este invitat la o serată muzicală, plină vibrație și trăiri emoționale, ce va pregăti sufletele pentru Marea Sărbătoare a Învierii Domnului.

***
Activitatea Coralei Voci Transilvane este susținută de Consiliul Local și Primăria municipiului Cluj-Napoca, de Sindicatul Liber al Învăţământului Preuniversitar Clujean și de Asociaţia Culturală Voci Transilvane.


Muzeul Etnografic al Transilvaniei este primul muzeu etnografic din România. A fost constituit în anul 1922 și a început să funcționeze, oficial, din 1 ianuarie 1923. Este primul muzeu românesc înființat pe baza unui program științific, la a cărui alcătuire au contribuit mari specialiști ai epocii. Clădirea în care se află sediul administrativ al Muzeului Etnografic al Transilvaniei a luat numele principalei săli din incinta edificiului, denumită „Reduta” (de la fr. redoute = sală de dans).

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: