spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Comunitatea creștin-ortodoxă din Gligorești are un iconostas nou

spot_img

Dacă în urmă cu o lună prezentam stadiul lucrărilor de reparare a acoperișului la capela mortuară reformată din satul Luncani, astăzi prezentăm o nouă investiție în credință.

La finele săptămânii trecute, comunitatea creștin ortodoxă a satului Gligorești a sărbătorit montarea noului iconostas al Bisericii Ortodoxe. Investiția, în valoare de 50.000 de lei, a fost suportată integral din Bugetul Local de Venituri și Cheltuieli al Comunei Luna, prin intermediul capitolului „Culte”.

„Având în vedere că la Gligorești sunt cei mai puțini credincioși ortodocși din toată comuna, iar parohia avea nevoie de un iconostas nou. am găsit modalitatea legală prin care să susținem financiar, din bugetul comunei, sculptarea și montarea acestui obiect de cult atât de frumos. Îi mulțumesc domnului sculptor, care a venit tocmai din Sânmarghita, pentru realizarea acestei lucrări duhovnicești. De asemenea, îi asigur pe credincioșii din toate cultele de pe teritoriul comunei Luna de întregul sprijin din partea mea, în calitate de primar al Comunei Luna”, a declarat domnul AUREL GIURGIU, primarul comunei Luna.

De-a lungul anilor, domnul primar a inițiat proiecte de hotărâre privind susținerea financiară și non-financiară a unor obiective de investiții dedicate tuturor cultelor de pe teritoriul comunei Luna.

„Într-o perioadă în care mulți se dezic de Dumnezeu, eu aleg să-i ajut pe cei care-l iubesc pe Dumnezeu. Așa voi face întotdeauna, cât timp voi fi primar al tuturor cetățenilor din Comuna Luna.”, a reiterat domnul Aurel Giurgiu, primarul Comunei Luna.

Primăria Comunei Luna

spot_img
spot_img
spot_img