fbpx
spot_img

Comunicat de Presă Parcul Central va fi complet transformat și modernizat cu fonduri europene!

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

Proiectul constă în amenajarea unei zone de agrement și centru multifuncțional pe terenul situat în Parcul Central. Se vor realiza următoarele obiective: clădire multifuncțională, locuri de joacă pentru copii pe categorii de vârstă, patinoar, piațetă cu pavilion și fântână, zonă de intrare cu poartă de acces și amenajări exterioare.

Clădirea multifuncțională – este prevăzută cu un spațiu interior care să poată găzdui evenimente adresate în special copiilor, iar în paralel, o mică sală de conferințe care să poată găzdui evenimente educative pentru parinți și copii. La nivel funcțional, clădirea în suprafață construită de 667.00 mp și o suprafață utilă de 577.00 mp este compusă din două corpuri: corpul 1 găzduiește sala de conferințe cu o capacitate de 84 de persoane, un birou anexat acestei săli, un spațiu destinat administrației, un foaier și grupuri sanitare. Corpul 2 este compus din locul de joacă interior, două săli multifuncționale, grupuri sanitare și un spațiu tehnic care deservește întreaga clădire.

Locuri de joacă pentru copii – locul de joacă pentru copii a fost împărțit în 3 zone, delimitate între ele de alei pietonale. Zona 1 are forma ovală și ocupă o suprafață de 325.50 mp. Echipamentele zonei 1 sunt destinate pentru grupa de varsta 1-3 ani și cuprinde echipamente variate precum : figurine pe arc, leagăne, balansoare, turnuri activități, tobogane și zone cu nisip. Zona 2 are formă circulară și ocupă o suprafață de 415.50 mp. Echipamentele zonei 2 sunt destinate pentru grupa de vârstă 4-12 ani și cuprinde echipamente variate precum : leagăne, balansoare, turnuri activități, tobogane și echipamente complexe cu diferite trasee și jocuri. Zona 3 are formă circulară și ocupă o suprafață de 154.00 mp. Echipamentele zonei 3 sunt destinate pentru grupa de varsta +6 ani și cuprinde echipamente variate precum : cuburi, cadre și platforme pentru cățărat. Materialele predominante sunt lemnul, vopsit și tratat împotriva intemperiilor și razelor UV și panouri HPL, vopsite în culori vii. Locul de joacă are ca pardoseală – tartan turnat, respectând standardele actuale de siguranță.

Patinoar –  în cadrul parcului se va amplasa un patinoar în suprafață de 380 mp, de formă circulară. Patinoarul va avea instalațiile încastrate în placa suport, iar sistemele de producere a gheții se vor amplasa pe perioada folosirii lui în imediata vecinătate, într-o cabină tehnică demontabilă. În afara perioadei de utilizare în scopul primar, suprafața patinoarului se va amenaja sub forma unei piațete urbane destinată organizării de activități specifice pentru copii.

 

 

Piațetă cu pavilion și fântână – piațeta cu o suprafață amenajată de 666.00mp și pavilionul propuse în imediata vecinătate a clădirii multifuncționale se vor amenaja pentru a deservi zona de joacă interioară, spațiul de dimensiune generoasă relaționează direct cu interiorul clădirii, oferind posibilitatea utilizării lor împreună sau separat. Pavilionul urban a fost conceput atât pentru a oferi protecție suplimentară (umbră pe timpul verilor) cât și sub forma unei instalații arhitecturale contemporane care să aducă un plus de vitalitate spațiului urban.

Zona de intrare cu poartă de acces și amenajări exterioare – poarta de acces și amenajările exterioare din zona accesului principal în parc au fost regândite, s-a optat astfel pentru o restructurare completă a zonei de acces. În imediata vecinătate a porții de acces se va realiza o piațetă de dimensiuni generoase pentru a elibera spațiul aglomerat din zona de acces. Poarta de acces se va transforma și ea sub forma unei instalații arhitecturale care oferă un plus de vitalitate parcului. Aceasta se va realiza sub forma unei sculpturi din metal inspirată din elemente naturale.

Amenajare spații verzi – în cadrul obiectivului de investiții s-a prevăzut amenajarea și reabilitarea zonelor verzi din cadrul complexului. Aceste lucrări de amenajare și reabilitare constau în: toaletări de vegetație (arbori și arbuști, eliminarea vegetației având caracter parazitar, plantarea de puieți de vegetație înaltă (arbori), amenajarea terenului viran, neamenajat, pentru a putea permite accesul publicului într-o zonă cât mai largă, însămânțarea cu gazon natural similar cu cel existent strict în zonele afectate de lucrările de construcție a obiectivului de investiții.

Valoarea totală a proiectului este de 22.696.781,11 lei.

Acest proiect este unul dintre cele 5 proiecte europene depuse de Primăria Turda pe axa prioritară 13, pentru care au fost suplimentate recent fondurile, urmând să fie semnat contractul de finanțare.

 

 

 

 

 

Biroul de Presă

spot_img
spot_img
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Patronul Transylvania Steak House face apel la clienți: „Vă rugăm să…” VIDEO

În această seară, Avram Gal, patronul restaurantului Transylvania Steak House, a ieșit public cu o rugăminte față de...

Irina Munteanu și Dorin Lojigan au reprezentat Câmpia Turzii la Hramul Mitropoliei Clujului

Astăzi, de Buna Vestire, a avut loc hramul Mitropoliei Clujului, Sălajului și Maramureșului. La 25 martie 2006, a fost...

Grindeniul caută reaprinderea „Flăcării”, mâine, în Cupă!

Cu 11 transferuri în pauza competițională, ACS Flacăra Grindeni își propune să scape de „lanterna roșie” în Liga...

Cu cel mai mare buget din istoria sa, ACS Mihai Viteazu se face de cacao!

La începutul acestui an, clubul condus de Milică Popescu, a solicitat Primăriei Mihai Viteazu cel mai mare buget...
%d bloggers like this: