spot_img

Compania de Apă Arieș S.A. continuă investițiile prin PROIECTUL REGIONAL DE DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ DIN REGIUNEA TURDA-CÂMPIA TURZII, ÎN PERIOADA 2014-2020, cod SMIS 2014+ 118679, co-finanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Valoarea totală a Proiectului: 717.492.242,25 lei, din care valoarea co-finanțării din Fondul de Coeziune este de 511.850.395,85 lei, contribuția de la bugetul de stat este de 78.283.001,72 lei, iar contribuția proprie a beneficiarului este de 12.043.538,72 lei.

Termenul de implementare al proiectului: Decembrie 2023.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea infrastructurii de apă și canalizare în localitățile din județul Cluj, regiunea Turda-Câmpia Turzii, incluse în proiect, în vederea îndeplinirii obligațiilor stabilite prin Tratatul de Aderare și Directivele Europene relevante. În cadrul proiectului se derulează 12 contracte de lucrări, care vizează investiții pe teritoriul a 2 municipii și 11 comune.

Lucrările desfășurate în cadrul contractului: CL-11 – „EXTINDERE ȘI REABILITARE SISTEME DE ALIMENTARE CU APĂ ȘI SISTEME DE CANALIZARE MENAJERĂ ÎN COMUNELE LUNA ȘI VIIȘOARA”, sunt:

Alimentare cu apă:

• Conductă de alimentare cu apă localitatea LUNA – extindere – 3.738,32 m.

Sistem de canalizare:

• Conductă de canalizare – extindere: 24.897,88 m din care: localitatea Viișoara – 2.118,36 m; localitatea Urca – 5.667,69 m; localitatea Luna – 7.633,72 m; localitatea Luncani – 3.404,08 m; localitatea Gligorești – 6.074,03 m;

• Stații de pompare ape uzate menajere – 16 buc. din care: localitatea Viișoara – 2 buc. noi + 3 buc. reabilitate; localitatea Urca – 2 buc; localitatea Luna – 5 buc; localitatea Luncani – 2 buc.; localitatea Gligorești – 2 buc.;

• Conductă de refulare apă uzată menajeră – 5.031,05 m din care: localitatea Viișoara – 2.850,38 m; localitatea Urca – 431,08 m; localitatea Luna – 657,46 m; localitatea Luncani – 343,70 m; localitatea Gligorești – 748,43 m.

Lucrările sunt efectuate de Asocierea S.C. AWE INFRA S.R.L. (Lider de asociere) – S.C. INDEMINAREA PRODCOM S.R.L. (Asociat). Contractul include atât lucrările de construcție cât și furnizarea și montajul utilajelor și echipamentelor tehnologice, testarea și punerea în funcțiune, dar și remedierea eventualelor defecte apărute în Perioada de Garanție. Durata de execuție a lucrărilor și punere în funcțiune a instalațiilor este de 28 luni, iar perioada de garanție este de 36 luni. Până în prezent lucrările din cadrul contractului au depășit pragul de 68%. Valoarea totală a contractului de lucrări: 20.547.901,60 lei fără TVA.

Prin investițiile derulate în cadrul acestui proiect se urmărește continuarea strategiei de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, pentru o creștere considerabilă a calității serviciilor oferite Compania de Apă Arieș întregii populații deservite.

Proiect co-finanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020

spot_imgspot_img

Ultimele știri

Bebelușii ar putea primi alocație DIN PRIMA ZI