spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Comunicat de presă – Lansarea proiectului „Renovarea energetică aprofundată a clădirilor Școlii Gimnaziale Horea, Cloșca și Crișan, Municipiul Turda”, finanțat din PNRR

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Administrației, în calitate de coordonator de investiții pentru Planul Național de Redresare și Reziliență și UAT Municipiul Turda, în calitate de Beneficiar, au semnat Contractul de finanțare nr. 10807/26.01.2023, pentru proiectul nr. C5-B2.1.a-1707, intitulat „Renovarea energetică aprofundată a clădirilor Școlii Gimnaziale Horea, Cloșca și Crișan, Municipiul Turda”, depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul Renovarii, Operațiunea Renovare energetică moderată a clădirilor publice – Autorități locale, apel PNRR/2022/C5/2/B2.1.a/1, Runda 2.

Valoarea totală a proiectului  este de 9.294.557,75 lei, din care:

  • valoarea eligibilă din PNRR (fără TVA) este de 7.810.552,73 lei;
  • valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR este de 1.484.005,02 lei.

 

Obiectivul proiectului constă în renovarea energetică moderată a clădirilor Școlii Gimnaziale Horea, Cloșca și Crișan, Municipiul Turda. Suprafața desfășurată totală a acestora este de 3.606,00 mp. 

Lucrările de creștere a eficienței energetice constau în principal în: lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii; lucrări de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de încălzire și de preparare si utilizare a apei calde de consum; lucrari de achizitionare si montare a sistemelor centralizate de ventilare mecanică cu recuperare a căldurii cu o eficiență minimă de recuperare a căldurii 75%; lucrări de reabilitare/ modernizare a instalației de iluminat aferent clădirii; lucrări aferente implementării de elemente de tâmplărie cu vitraj cu control solar sau sisteme de umbrire (obloane, jaluzele, etc) cu reglare manuală sau cu reglare automată inteligentă; lucrări aferente altor intervenții ocazionate de implementarea măsurilor menționate anterior.

 

Indicatorii de proiect prin intermediul cărora se masoară stadiul de îndeplinire a jaloanelor/țintelor sunt suprafața desfășurată renovată în metri pătrați, durata de timp și numărul stațiilor de reîncărcare pentru mașini electrice, după caz.

 

Perioada de implementare a proiectului este de 35 luni, respectiv între data 09.02.2023 și data 31.12.2025, calculate de la data semnării contractului de finanțare de către Beneficiar, la care se adaugă și perioada de desfășurare a activităților Proiectului, înainte de semnarea Contractului de finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

 

 

 

 

Date de contact:

Serviciul Finanțări Externe și Relații Internaționale

Primăria Municipiului Turda

telefon/fax 0264-313160

e-mail: proiecte@primariaturda.ro

 

COMUNICAT DE PRESA - Renovarea energetica aprofundata a cladirilor Scolii Gimnaziale Horea, Closca si Crisan, Municipiul Turda
spot_img
spot_img
spot_img