fbpx
spot_img
HomeȘtiri din TurdaComportament isteric al unei judecătoare, la Turda!

Comportament isteric al unei judecătoare, la Turda!

- Advertisement -

Un avocat din Turda a povestit, pe rețelele de socializare, un episod incredibil – al cărui protagonist a fost o judecătoare chiar de la Judecătoria Turda.

„Astăzi, am asistat cu uimire cum o judecătoare de la Judecătoria Turda, striga ca o descreierată la colegul care reprezenta partea adversă. În locul lui, în secunda a doua aș fi părăsit sala, aș fi cerut înregistrările ședinței și aș fi înaintat plangerea către CSM. Probabil pentru a nu-și dezavantaja clientul, colegul avocat took it like a man și a mers mai departe. Ce mi se pare și mai ieșit din comun este faptul că astfel de ieșiri vin din partea unui judecător care în trecut a profesat ca avocat.

În țara asta se pare că abuzurile față de avocați sunt și ele în funcție de gradele de jurisdicție. La instanțele și parchetele “mici” abuzurile sunt mai modeste: un zbierat la avocat, o amendă mică pentru că a îndrăznit să exprime mai vehement o opinie sau pentru că nu s-a putut clona ca să fie in trei săli în același timp, o reținere mică (de intimidare) a clientului care se prevalează de DREPTUL la tăcere etc. etc. Dacă lucrurile vor urma același parcurs, mâine-poimâine vom fi și noi reținuți când îi spunem clientului că are DREPTUL de a nu da nicio declarație.
 
În schimb, la cea mai cea instanță superioară din țara asta, abuzurile sunt pe măsura grandorii sale. Acolo se pare că lumea s-a plictisit să umilească avocații prin metodele tradiționale și au trecut la the next level: băgatul la închisoare pentru exercitarea profesiei.
 
Dacă ar fi după mine, aș propune schimbarea formulelor de adresare către magistrați din doamnă/domnule procuror/președinte în doamnă/domnule abuzator. Pentru că, e clar, avocații sunt abuzații de serviciu ai sistemului judiciar și sacii de box ai tuturor magistraților frustrați din sistem.
 
Ziua de azi a reprezentat încă o dovadă de intimidare fățișă la adresa noastră și a libertății de exercitare a profesiei de avocat, iar dacă nici în al doișpelea ceas UNBR-ul nu va organiza o formă de protest unitară, susținută și agresivă, poate să se ducă dracului că oricum e inutil!
Belarus here we come!
 
Din câte a povestit avocatul, se pare că abuzurile magistraților sunt tot mai dese.

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

Comentarii

%d bloggers like this: