fbpx
spot_img
HomeȘtiri din Câmpia TurziiCompartimentul de Primiri Urgențe Câmpia Turzii rămâne la stadiul de „vorbim, vedem,...

Compartimentul de Primiri Urgențe Câmpia Turzii rămâne la stadiul de „vorbim, vedem, ne-auzim”!

- Advertisement -

În urmă cu 4 ani, primarul municipiului Câmpia Turzii – Dorin Nicolae LOJIGAN – iniția unul dintre cele mai ambițioase demersuri în domeniul dezvoltării sectorului de sănătate.

Cu un dosar cuprinzând peste 100 de file, cu semnături, declarații, autorizații și argumente, Lojigan se ducea la București pentru a primi … un simplu aviz din partea Departamentului pentru Situații de Urgență, în vederea deschiderii la Câmpia Turzii a unui Compartiment de Primiri Urgențe.

Demersul primarului era susținut de omologii săi din Luna, Călărași, Viișoara, Tritenii de Jos și Frata, rezultând un bazin de peste 75.000 de cetățeni care urma să fie deservit de către CPU Câmpia Turzii.

Cu toate acestea, Raed Arafat n-a fost impresionat, emițând un aviz negativ. Ulterior, după un memoriu al primarului, s-a anulat avizul negativ, urmând ca DSU să creeze o comisie interministerială care să vină și să verifice, la fața locului, la Câmpia Turzii, dacă este – cu adevărat – necesar și de bun augur – un asemenea Compartiment de Primiri Urgențe.

„Comisia care a facut analiza a luat in considerare acest aspect, si faptul ca este cpu la Turda. Problema care a considerat-o comisia este, luand in considerare lipsa de personal din domeniu, riscul ca unii medici ss plece de la Turda si sa avem doua CPU dar niciunul complet. O sa vina de la DSU sa discute la spital la CT sa vada care este situatia pe teren!”, declara Raed Arafat pentru RefleqtMedia în 1 noiembrie 2019!

Ei bine, cu ocazia vizitei lui Ludovic Orban la Câmpia Turzii, l-am întrebat pe fostul premier … când o să ajungă respectiva comisie la Câmpia Turzii … devreme ce au trecut aproape 2 ani de când trebuia să vină.

Fostul premier, în cel mai politician stil posibil, ne-a răspuns că … „Vom discuta cu domnul Lucian Bode – ministrul afacerilor interne și cu domnul Raed Arafat și vom găsi o soluție”.

Cu alte cuvinte … povești cu pești!

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

Încă două cazuri COVID-19 la Turda

0
Lucrurile tind să capete o turnură dramatică, în ceea ce privește bilanțul COVID-19 la Turda. În ultimele 24 de ore, conform site-ului DSP Cluj, au...

Comentarii

%d bloggers like this: