spot_img
spot_img

Compartimente noi, pentru copii, în cadrul Spitalului de Recuperare Cluj

spot_img

Consiliul Județean Cluj a aprobat proiectul de hotărâre inițiat de președintele Alin Tișe privind aprobarea structurii organizatorice, a organigramei, a statului de funcţii şi a regulamentului de organizare şi funcţionare pentru Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, unitate medicală aflată sub autoritatea forului administrativ județean.

Una dintre principalele noutăți pe care le aduce hotărârea recent adoptată se referă la modificarea structurii organizatorice a spitalului, prin înființarea a două noi compartimente pentru copii în cadrul Secției Clinice Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și, respectiv, în cadrul Secției Clinice Recuperare Cardiologie.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe: „La baza acestei inițiative a stat dorința de a ajuta cât mai mult și mai eficient copiii care se confruntă cu probleme de sănătate în cele două specialități. Am considerat ca fiind mai mult decât normal să folosim în acest scop expertiza de care medicii Spitalului de Recuperare dispun deja“.

În ceea ce privește înființarea compartimentului cu două paturi pentru copii în specialitatea Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă, aceasta este justificată de faptul că patologia pediatrică în domeniu vizează intervențiile corectoare la cazurile cu malformații congenitale, traumatisme și sechele posttraumatice sau postoperatorii, medicii din cadrul Spitalului de Recuperare având expertiza și experiența necesară rezolvării acestor cazuri. De asemenea, decizia este justificată și de faptul că patologia respectivă, din întreaga regiune de Nord-Vest a țării, se adresează centrului universitar Cluj-Napoca, existând multiple situații în care intervențiile nu pot fi efectuate de către un singur medic, fiind necesară o echipă operatorie de medici în această specialitate.

De asemenea, patologia pediatrică ce a justificat înființarea compartimentului cu două paturi pentru copii în cadrul Secției Recuperare Cardiologie constă în tulburări de ritm cardiac pentru care sunt necesare studii electrofiziologice, ablații și implantări de device-uri la copii, în regiunea de Nord-Vest neexistând un alt centru care efectuează astfel de examinări și tratamente. Or, în cadrul Spitalului Clinic de Recuperare funcționează Laboratorul de Explorări Funcționale Cardiovasculare deservit de medici specialiști în Cardiologie Intervențională, medicii spitalului având, astfel, expertiza și experiența necesară rezolvării patologiei pediatrice.

Biroul de presă

1 februarie 2019

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Atitudine iredentistă a Cinema Arta Târgu Mureș

Un cetățean din Târgu Mureș a postat pe rețelele...

Barbat de 63 de ani, cu 3 boli cronice, decedat “de Covid19” la Cluj

Ministerul sanatatii continua raportarea deceselor pacientilor infectati cu Covid19. La...

Pentru juniorii Sticlei Turda a venit Moșul

A venit Moșul! 🎅 🚩 Astăzi, în cadrul festivității de...

Cadavru găsit la Călărași Gară, lângă linia ferată

Trupul unui bărbat în vârstă de aproximativ 63 de...
spot_img
spot_imgspot_img

Î??????ă ?????? ?ă???????, ?????? Ș??????!

Primarul comunei Ceanu Mare, Virgil Păcurar, lansează un apel umanitar către toți cetățenii comunei noastre, care pot dona sânge, să se mobilizeze pentru preotul...

Ediţia a doua a Rabla 2018 începe în toamnă

Ediţia a doua a programului Rabla 2018 demarează în această toamnă cu şi mai multe tichete, după ce în prima ediţie acestea s-au dat...

Meci amical la Campia Turzii “In memoriam Keke & Kimu”

Astazi,de la ora 19:00, Stadionul Mihai Ad gazduieste meciul amical dintre echipele "ISCT 1987 si ISCT 1988". Scopul meciului este omagierea a doi fosti componenti...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: