27.3 C
Turda
Friday, August 12, 2022
spot_img
HomeȘtiri din zonăCNP-ul devine OBLIGATORIU pe carnetul de elev

CNP-ul devine OBLIGATORIU pe carnetul de elev

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ministerul Educatiei modifica continutul carnetului de elev, astfel incat pe prima fila a acestuia sa poata fi inscris codul numeric personal al elevului. Motivul acestei schimbari este legat de eliberarea biletelor de transport gratuite sau la pret redus pentru elevi.

Inscrierea CNP-ului in carnetul de elev este obligatorie pentru cei care vor sa beneficieze de calatoriile gratuite, respectiv de cele reduse la jumatate de pret, oferite de Guvern.

Schimbarea vine in urma HG 42/2017, potrivit careia din acest an scolar “eliberarea legitimatiilor de calatorie/abonamentelor lunare pentru elevi, cu tarife reduse cu 50% la clasa a II-a, precum si a legitimatiilor de calatorie/abonamentelor lunare gratuite pentru elevi se face in baza carnetului de elev care va avea inscris pe prima fila codul numeric personal al elevului”.

In normele metodologice privind acordarea facilitatilor de transport intern feroviar si cu metroul pentru elevi si studenti, la articolul 2 alineatul (7) se specifica urmatoarele: “eliberarea legitimatiilor de calatorie/abonamentelor lunare pentru elevi, cu tarife reduse cu 50% la clasa a II-a, precum si a legitimatiilor de calatorie/abonamentelor lunare pentru elevi gratuite se face in baza carnetului de elev care va avea inscris pe prima fila codul numeric personal al elevului cu respectarea prevederilor Legii nr. 677/2001 privind operatorii de date cu caracter personal, respectiv in baza adeverintei doveditoare pentru elevii claselor pregatitoare si a certificatului de nastere in copie”.

Drept urmare, pentru ca elevii sa poata beneficia de facilitatile de transport intern feroviar si cu metroul acordate, Ministerul Educatiei Nationale a modificat continutul carnetelor de elev astfel incat pe acestea sa apara trecuta rubrica aferenta codului numeric personal al elevului.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: