Clubul Rotary Câmpia Turzii și AAP Câmpia Turzii organizează vernisajul expoziției FERESTRE ȘI OGLINZI

spot_imgspot_img

Joi, 6 Decembrie 2018, va avea loc vernisarea expoziției cu lucrările realizate în cadrul atelierelor creative ale Proiectului FERESTRE ȘI OGLINZI. Evenimentul va avea loc la Restaurantul Gossner, Strada Gării nr. 5 şi intrarea va fi liberă.

Clubul Rotary Câmpia Turzii în parteneriat cu Asociaţia Artiştilor Plastici Câmpia Turzii au derulat începând cu luna februarie a acestui an proiectul FERESTRE ŞI OGLINZI. Desfăşurate de 2 ori pe lună, atelierele creative au avut loc la Restaurantul Gossner, organizatorii punând la dispoziţia participanţilor materialele necesare, asigurându-le o îndrumare în domeniu, la ele putând participa în mod gratuit orice cetățean iubitor de artă. Scopul proiectului a fost de a crea un grup de iubitori artă format din membrii ai comunităţii din Câmpia Turzii care doresc să se exprime şi să comunice nonformal, să “evadeze”din cotidian și să se simtă bine împreună.

De-a lungul a 10 luni, în cadrul celor 20 de ateliere creative, s-a realizat o apropiere a membrilor comunităţii prin artă, prin metode de educaţie nonformală. De atelierele de grafică, pictură, artă decorativă şi sculptură au beneficiat 338 de participanţi din Câmpia Turzii, Turda și Cluj-Napoca, cu vârste situate între 4 și 70 de ani, preponderent adolescenți și copii.

4 din participanţi au fost îndrumați să se perfecționeze și au fost admiși, în urma examenului, în această toamnă, la Şcoala Populară de Arte “Tudor Jarda” Cluj-Napoca.

Organizatorii doresc să deruleze în continuare și în anul 2019 acest proiect, urmând ca focalizarea atelierelor să se realizeze pe persoane adulte.

Dana Deac – AAP Câmpia Turzii

spot_img
%d