spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Circuli cu o mașină care nu este a ta sau care nu are ITP valabil? Aceasta va fi scoasă din circulație – vezi noua lege care intră în vigoare

Din 20 mai 2018 legea se schimba

Fara ITP, masina e considerata neinmatriculata
90 de zile, termenul in care trebuie sa treci masina pe numele tau
Informarea privind intrarea în vigoare, la data de 20 mai 2018, a O.G. nr. 14/2017 privind suspendarea înmatriculării vehiculelor poate fi găsită deja pe site-ul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Conform oficialilor instituţiei cele mai importante puncte din noua Ordonanţă sunt legate de suspendarea înmatriculării vehiculelor care va opera în următoarele situaţii:

1) în cazul anulării sau expirării valabilităţii I.T.P. (inspecţia tehnică periodică);

2) în cazul netranscrierii transmiterii dreptului de proprietate a vehiculului de către noul proprietar în termenul prevăzut de lege de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului (90 de zile de la data înscrisă în contractul de vânzare-cumpărare).

Circulatia cu o masina fara ITP valabil va fi considerata ca si circulatia cu o masina neinmatriculata si va fi pedepsita cu o amenda cuprinsa intre 1305 si 2900 de lei, plus retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor de inmatriculare. Deoarece, incepand cu 20 mai 2018, masinile care nu mai figureaza in baza de date comuna a Politiei Rutiere si a Registrului Auto Roman fara ITP, vor avea suspendata inmatricularea.

O alta situatie in care masina nu mai este considerata inmatriculata si va fi radiata provizoriu este atunci cand cineva achizitioneaza un autoturism pe care ulterior nu il trece pe numele sau, dupa termenul prevazut in lege de 90 de zile.

Daca folosesti un autoturism, pe care l-ai cumparat insă nu e trecut pe numele tau, acesta va fi automat scos din circulatie.

Mașina care nu e pe numele tău va fi scoasă din circulatie automat. Din 20 mai intră în vigoare OUG 14/2017

spot_img
spot_img
spot_img