spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Ciprian Rigman, președintele USR Turda, a solicitat punctul de vedere al Administrației Bazinale de Apă Mureș cu privire la degradarea digului Arieșului în zona Poștarât, principala formă de apărare împotriva inundațiilor

“În atenția dl. director general Cosmin Pop
Bună seara!
 
Prin prezenta, vă aduc la cunoștință speța distrugerii unei porțiuni din digul râului Arieș, de pe raza Municipiului Turda, vis-a-vis de strada Ștefan cel Mare, la cca. 50 m de unitatea de pompieri, în sensul de mers către Câmpia Turzii, pe malul stâng, în direcția de curgere a râului. Concret, vorbim despre dispariția dalelor care protejează malul râului, pe 2 porțiuni (vezi foto atașat), dale amplasate în timpul lucrărilor de îndiguire realizate după marea inundație de la finalul anilor ’70, care a afectat o mare parte din oraș. Având în vedere că digul este un obiectiv major de infrastructură civilă, menit să asigure protecția anti-inundații pentru cartierele de blocuri, unde este concentrată cea mai mare parte a populației orașului, considerăm că speța este de interes imediat, necesitând o analiză rapidă, identificarea eventualilor autori ai distrugerii, aplicarea legii și soluții rapide și corecte pentru remedierea digului râului!
 
Aștept un număr de înregistrare a sesizării și doresc să fiu informat cu privire la acțiunile întreprinse și măsurile dispuse, la această adresa de e-mail.
 
Cu considerație,
Ciprian Rigman
Președinte USR Turda”
spot_img
spot_img
spot_img