fbpx
Wednesday, May 31, 2023
spot_img
spot_imgspot_img
HomeȘtiri TurdaCiprian Rigman, președintele USR Turda, a solicitat punctul de vedere al Administrației...

Ciprian Rigman, președintele USR Turda, a solicitat punctul de vedere al Administrației Bazinale de Apă Mureș cu privire la degradarea digului Arieșului în zona Poștarât, principala formă de apărare împotriva inundațiilor

spot_img
“În atenția dl. director general Cosmin Pop
Bună seara!
 
Prin prezenta, vă aduc la cunoștință speța distrugerii unei porțiuni din digul râului Arieș, de pe raza Municipiului Turda, vis-a-vis de strada Ștefan cel Mare, la cca. 50 m de unitatea de pompieri, în sensul de mers către Câmpia Turzii, pe malul stâng, în direcția de curgere a râului. Concret, vorbim despre dispariția dalelor care protejează malul râului, pe 2 porțiuni (vezi foto atașat), dale amplasate în timpul lucrărilor de îndiguire realizate după marea inundație de la finalul anilor ’70, care a afectat o mare parte din oraș. Având în vedere că digul este un obiectiv major de infrastructură civilă, menit să asigure protecția anti-inundații pentru cartierele de blocuri, unde este concentrată cea mai mare parte a populației orașului, considerăm că speța este de interes imediat, necesitând o analiză rapidă, identificarea eventualilor autori ai distrugerii, aplicarea legii și soluții rapide și corecte pentru remedierea digului râului!
 
Aștept un număr de înregistrare a sesizării și doresc să fiu informat cu privire la acțiunile întreprinse și măsurile dispuse, la această adresa de e-mail.
 
Cu considerație,
Ciprian Rigman
Președinte USR Turda”
spot_img
spot_img
spot_img
RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img
spot_img

Most Popular

%d bloggers like this: