spot_img

Ciorile din Campia Turzii pun autoritatile in dificultate

Date:

Share post:

In urma cu o luna, Politia Locala Campia Turzii a primit in administrare un tun anti-pasari pentru a speria ciorile din Campia Turzii.

 

Ciorile s-au speriat de zgomotele tunului si au parasit bercul, dar s-au instalat pe casele si in pomii oamenilor din cartierele Blocuri si Sancrai.

 

Acestia s-au adresat redactiei RefleqtMedia, frustrati de faptul ca daunatoarele le dau batai de cap.

 

Ca urmare, RefleqtMedia a adresat trei cereri intemeiate pe legea 544/2001 catre Agentia pentru Protectia Mediului, ANSVSA si Prefectura Cluj pentru a afla daca exista vreun temei legal pentru exterminarea fizica a daunatoarelor.

 

Ei, aici a intervenit chichita si ciorile din Campia Turzii au pus autoritatile in dificultate.

 

Ezitand sa dea un raspuns ferm, care probabil ca ar genera discutii si controverse, APM CLUJ a pasat raspunsul catre Garda Forestiera, iar Prefectura Cluj l-a pasat catre Primaria Campia Turzii.

 

Astfel, atitudinea jenanta a autoritatilor clujene ne indeamna sa credem ca oamenii platiti din bani publici sa aiba grija de legile tarii nu vor sa ne dea un raspuns ferm si au ales varianta tergiversarii raspunsului.

 

RefleqtMedia transmite public (si o va face si pe mail) Primariei Campia Turzii sa nu dea curs adresei de la Prefectura din doua motive: 1. Noi am cerut raspuns de la Prefect si nu de la Dorin Lojigan; 2. Nici prefectul nu da curs adreselor remise de primaria Campia Turzii.

 

Pe de alta parte, dupa mai multe discutii neoficiale cu juristi si ornitologi am aflat ca ciorile din Campia Turzii pot fi exterminate prin otravire doar ca exista riscul ca acea otrava sa fie ingerata si de animale nedaunatoare.

spot_img

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Tentativa de jaf la o farmacie din Campia Turzii (UPDATE)

UPDATE: Deși IPJ Cluj ne-a declarat că „se desfășoară...

Prima zăpadă din această iarnă – vezi cât va ninge în zona Turda – Câmpia Turzii

Cetățenii matinali din Turda - Câmpia Turzii - Luduș...
%d bloggers like this: