spot_img

Cine-i Octavian Jurma ăsta, doctorul care nu e medic și medicul care nu e doctor?

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

8 din 10 articole alarmiste, în ceea ce privește valul 5 COVID-19 îl citează pe „cercetătorul român, Octavian Jurma”, dar … cine pana mea este Octavian Jurma, ăsta?

Ei bine, toată cercetarea mea a început după ce am citit următorul titlu:

„Medic român: Varianta Omicron este ca o „rachetă teleghidată” care îi va căuta în special pe cei nevaccinați”

Apoi, când am dat click să văd cine-i „istețul” care a făcut o astfel de afirmație cretinoidă, am aflat că-i vorba despre mult-citatul, Octavian Jurma.

Dar … cine este acest individ, pe care presa îl citează mai des decât pe Rafila și-l portretizează în Mesia pandemiei românești?

Potrivit PROPRIULUI cont de Linkedin, Octavian Jurma este … REFEREND DE SPECIALITATE, PART-TIME, la Universitatea de Vest din Timișoara.

De asemenea, acesta afirmă că are un „Ph.D.” în „Neuroștiință” la Universitatea din Southern California, Statele Unite.

Potrivit legislației americane, titlul de „Ph.D” ar fi un fel de doctorat, însă cât ar trebui să studieze un tânăr, în Statele Unite ale Americii, pentru a obține un „Ph.D.” în „Neuroștiință”?

„On average, a Ph. D. may take up to eight years to complete. A doctorate degree typically takes four to six years to complete—however, this timing depends on the program design, the subject area you’re studying, and the institution offering the program.”, în traducere liberă – „În medie, un Ph.D. poate dura până la 8 ani pentru a-l obține. Un grad de doctorat durează, în medie 4 până la 6 ani – totuși, acest timing depinde de tipul de program, subiectul pe care-l studiezi și instituția care oferă programul”.

Potrivit contului de Linkedin al lui Octavian Jurma – CARE NU PROFESEAZĂ CA MEDIC – acesta a urmat cursurile Universității din Southern California, TIMP DE 4 ANI, ÎNTRE 1994 ȘI 1998.

psnews.ro scrie următoarele, despre Octavian Jurma:

Așa cum corect precizează în update-ul de pe Facebook, Octavian Jurma nu este medic clinician – adică nu are drept de liberă practică, nu a avut niciodată vreun pacient -, ci este “medic doctor” doar pe hârtia numită diplomă de licență, obținută în urma absolvirii Facultății de Medicină.

Pe pagina principală de LinkedIn, acolo unde fiecare scrie ce facultate a terminat, la Octavian Jurma apare doar University of Southern California, deși acolo a făcut doar studiile postuniversitare, nu și pe cele universitare, de la UMFT. Cu alte cuvinte, la o primă vedere, cine citește doar prezentarea sumară înțelege că Jurma a făcut facultatea în SUA, ceea ce este fals. Din nou, pentru un profesionist în interpretarea datelor, așa cum se pretinde domnul Jurma, camuflarea adevărului în această manieră pune sub semnul întrebării și acuratețea informațiilor având ca subiect evoluția pandemiei, pe care le servește publicului de un an încoace.

În ceea ce privește “multiplele articole/studii”, nu știm ce ordin de mărime are în vedere Octavian Jurma când se referă la “multiple”, dar noi putem să dezvăluim cifra exactă: 6. Mai precis, în cea mai importantă sursă de documentare științifică la nivel mondial, baza de date Web of Science, Octavian Jurma apare menționat cu șase articole “in extensor” și un rezumat de o pagină, un așa numit “meeting abstract” (pentru acuratețe, precizăm că aceste articole apar și pe pagina de LinkedIn a domnului Jurma). Două articole au fost publicate în 1996, trei în 1997, unul în 2000 și doar la unul singur apare Octavian Jurma ca prim autor. Așadar, întreaga cercetare științifică făcută vreodată de domnul Jurma s-a rezumat la perioada studiilor postuniversitare din SUA, cariera de cercetător științific a timișoreanului încheindu-se în urmă cu peste 20 de ani.

Octavian Jurma spune că studiază pandemia, dar că nu este epidemiolog și nici expert în sănătate publică, precum și că folosește metode statistice și algoritmice că să studieze pandemia dar că nu este bio-statistician. Cu alte cuvinte, predicțiile și statisticile având ca subiect pandemia reprezintă, de fapt, un hobby al lui Jurma, omul nu are nici o calificare profesională în acest sens. Bun, poate ne aflăm în prezența unui autodidact, tot ce-i posibil, doar că acest lucru trebuia să fie comunicat de la bun început românilor, să ni se spună că cel care prevestește Apocalipsa în absența carantinei naționale este un tip pasionat de statistici, nicidecum un medic (epidemiolog sau de altă specialitate), biostatistician sau cercetător.

RefleqtMedia a formulat o solicitare către University of Southern California, pentru a afla dacă Octavian Jurma și-a obținut diploma de Ph.D. în cadrul instituției lor? 

Pe Registrul Medicilor, la Colegiul Medicilor, Octavian Jurma nu apare ca medic practician, deci – din punct de vedere medical – părerile lui Octavian Jurma au cam aceeași valoare academică, cu cele emise de … Gigi Becali.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Nu permit unui OCNAȘ să-mi predea lecții de moralitate!

A venit vremea să-i răspund PENALULUI (cu acte), Isac Tudorache Ionel, probabil cel mai penibil politician din Câmpia...

Am vizitat refugiații de la Ceanu Mare și-am văzut deznădejdea cum se transformă în speranță!

Este absolut fascinant felul în care comunitățile se pot coaliza pentru sprijinirea celor aflați în năpastă, iar cel...

O cruce, 2 coroane, 11 oameni si multa tristete…

Unul dintre cei mai inteligenti, educati, cititi si - in egala masura - controversat manuitor de penita din...

Ce cauta mahalagii astia in politica turdeana?

Mediul politic al Turzii a dat Romaniei oameni precum Oliviu Gherman sau Ion Ratiu. De asemenea, din imprejurimi au...
spot_img

Gripa a omorat la Cluj

Iar prada i-a cazut o femeie in varsta de 39 de ani, cunoscuta cu obezitate. In doar cateva ore de la prezentarea la Spitalul de...
%d bloggers like this: