fbpx
spot_img
spot_img

Cetățenii din Câmpia Turzii – enervați la culme de niște insecte mici și verzi – același fenomen se petrece la Cluj

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Mai mulți cetățeni din Câmpia Turzii au postat pe rețelele de socializare fotografii cu niște insecte mici și verzi care, efectiv, îi terorizează.

„Nici nu putem să deschidem geamurile, pentru a aerisi”, se plânge o doamnă care locuiește în Piața Mihai Viteazu.

Aceeași situație se perpetuează în zona de blocuri, conform unor sesizări pe care le-am primit de pe străzile Griviței, Aviatorilor, Gheorghe Barițiu și Oțelarilor.

Dar… situația este similară și la Cluj Napoca. 

Specialiștii spun că Tigrul platanului (Corythucha ciliata) este o specie invazivă, originară din America de Nord, de pe coasta de est, iar prezența ei în Europa a fost semnalată prima dată în 1956 în Italia și de acolo s-a răspândit foarte ușor în toată Europa. 

Specialistul entomolog Elena Iorgu a explicat la Digi 24 că nu se cunoaște ce anume determină această specie să înțepe oamenii. 

„Ea este o specie erbivoră, se hrănește cu conținutul de celuloză al frunzelor de platan și ocazional, atunci când este în număr foarte, foarte mare și insectele cad sau zboară de pe suprafața frunzelor pe suprafața pielii oamenilor, îi înțeapă și pe aceștia, confundând probabil pielea lor cu suprafața frunzei de platan”, explică entomologul.

Cum scăpăm de insecte?

Tigrul platanului a devenit rezistent la soluțiile de combatere a acestora, o soluție pentru ca acestea să dispară fiind reducerea numărului de platani plantați în orașe. 

360p geselecteerd als afspeelkwaliteit

În cazul în care suntem înțepați de acest tip de insectă și pe acea zonă pielea se înroșește, medicii recomandă să ne spălăm cu apă şi săpun și să ne adresăm medicului de familie, dacă avem un fond alergic.

Insectele din materialul video au fost surprinse în locuința unor clujeni din cartierul Mănăștur.”, scrie Monitorul de Cluj.

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: