spot_img
spot_img

Ceremonie cu înaltă încărcătură spirituală, la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Primarul Municipiului Câmpia Turzii, domnul Dorin Nicolae LOJIGAN, a participat astăzi la manifestările prilejuite de ceremonia de resfințire a capelei, cu hramurile Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul și Sfântul Mucenic Ioan Rusul, din perimetrul Bazei 71 Aeriene „General Emanoil Ionescu”.


La evenimentul, de înaltă ținută militară și religioasă, au participat trei mari ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, respectiv Înalt Preasfinția Sa, Andrei – Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar al Patriarhiei Române și Preasfințitul Ignație Trif, episcopul Hușilor.


După slujba propriu-zisă de resfințire a capelei, publicul prezent a asistat la Dumnezeiasca Liturghie, oficiată de un sobor de preoți condus de cei trei ierarhi.


Persoanele prezente la manifestări s-au putut închina la o icoană care datează din anul 1904, care a trecut prin cele două războaie mondiale și care a putut fi expusă în capela unității militare, prin grija istoricului, Emanuel Iacob.


„Baza 71 Aeriană este unul dintre cei mai de încredere și constanți parteneri ai administrației publice locale. Evenimentul organizat de unitate a fost, deopotrivă, un moment spiritual de suflet și o sărbătoare a structurilor militare. Vreau să transmit sincere felicitări atât domnului General de Flotilă Aeriană, Leonard Gabriel BARABOI, Comandantul Bazei 71 Aeriene, precum și părintelui, Sorin Medrea, cel care îngrijește, cu suflet și sfințenie, capela cu hramurile Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul și Sfântul Mucenic Ioan Rusul”, transmite primarul Municipiului Câmpia Turzii, domnul Dorin Nicolae LOJIGAN.

Direcția Relații cu Comunitatea

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Doamnele de la Baza 71 Aeriana s-au imbracat in IE

IA românească, un mijloc de promovare a identităţii românilor Astăzi sărbătorim naşterea Sfântului Ioan Botezătorul şi Sânzienele. Tot astăzi,...

Seară maramureșeană, la Câmpia Turzii

Se spune că noi, românii, avem cel mai frumos folclor dintre toate țările lumii, dar o unicitate aparte...

Iată motivele percheziției de ieri, de la Câmpia Turzii

RefleqtMedia v-a prezentat ieri, în premieră, informații despre percheziția efectuată de polițiști pe strada Aviatorilor, nr. 2 din...
spot_img

Campia Turzii: Si-a bagat fosta sotie in spital

La data 19 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii, Biroul de Ordine Publică - Compartiment Proximitate, au reținut 24 de ore...
%d bloggers like this: