fbpx
spot_img
spot_img

Centura Ocolitoare – cea mai bună soluție pentru reducerea pericolului, la Tureni

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -

Accidentele rutiere care se petrec, periodic, la Tureni, scot în evidență necesitatea tot mai pregnantă a unei centuri de ocolire, care să degreveze atât comuna Tureni, cât și Municipiul Turda, de traficul sufocant.

- Advertisement -
- Advertisement -

Există studiu de fezabilitate pentru un proiect rutier care să lege Autostrada A3 de DN 1, la ieșire din Tureni, iar acest studiu de fezabilitate, însoțit de proiectul tehnic, dacă s-ar concretiza, ar fi – de departe – cea mai bună soluție de trafic din zonă.

Dar … când se va rezolva? 

În 2021, cu siguranță nu vor fi efectuate nici măcar săpăturile de fundație, darămite să se toarne un cancioc de mortar.

De ce ? Păi pentru că Ministerul Transporturilor, ăsta care „pune accent” pe infrastructură și a cărui oameni sunt „profund interesați” de rezolvarea problemelor de genul … nu au alocat bani decât pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic.

Asta, deși în septembrie 2020, ministrul de atunci al Transporturilor, Lucian Bode cel bun la toate, se lăuda că va bugeta CONSTRUCȚIA ocolitoarei.

De altfel, centura ocolitoare A3-DN1  este un proiect gândit prima dată în 2013 de către Cristian Matei și pentru care s-au depus zeci de solicitări către Ministerul Transporturilor.

Ba n-au fost bani, ba a trebuit regândit studiul de fezabilitate, ba una, ba alta, fără să se rezolve – în definitiv – NIMIC.

Cine știe, poate în 2022 vor începe construcțiile la ocolitoare … dar finalizarea acesteia nu se întrevede mai repede de 2025.

ÎN SCHIMB, dacă „harnicii” din CNAIR și IGPR ar da aviz favorabil sensului giratoriu de lângă Hotel Paprika … în 3 luni ar putea fi edificat și s-ar reduce semnificativ numărul de accidente, morți și tragedii.

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: