22.9 C
Turda
Tuesday, August 16, 2022
spot_img
HomeStiri AlbaCENTRUL DE REŢINERE ŞI ARESTARE PREVENTIVĂ DIN CADRUL IPJ ALBA A FOST...

CENTRUL DE REŢINERE ŞI ARESTARE PREVENTIVĂ DIN CADRUL IPJ ALBA A FOST MODERNIZAT

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Lucrările de modernizare a Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au fost finalizate. Acesta asigură condiții de cazare și măsuri de securitate la standarde europene, fiind printre cele mai moderne din România.

În perioada 2018 – 2019 au fost efectuate lucrări de consolidare, extindere și modernizare pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie din Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

S-a înlocuit instalaţia electrică, sistemul de iluminare şi sistemul de distribuire a semnalului TV, fiind instalat şi sistem de radioficare. De asemenea, a fost refăcut sistemul de canalizare.

Au fost renovate camerele de deţinere şi au fost recompartimentate, suprafaţa a fost mărită, iar în interiorul acestora s-au amenajat spaţii destinate activităţii igienico-sanitare care cuprind duş, cada de duş, chiuvetă, vas de WC, oglindă şi ventilator. În fiecare cameră au fost instalate aparate tv și aparate de aer condiționat.

Ferestrele exterioare au fost schimbate şi permit iluminarea și aerisirea suficientă a spațiului, iar uşile camerelor au fost înlocuite cu uşi metalice dublate de grilaj metalic. Lumina artificială corespunde standardelor tehnice recunoscute în domeniu.

Spaţiul de detenţie respectă demnitatea umană şi întruneşte standardele sanitare şi de igienă, fiind dotat astfel încât să ofere persoanelor lipsite de libertate condiții pentru dormit, servirea  mesei şi păstrarea bunurilor personale.

Cele 15 camere de deţinere au o capacitate totală de 30 de locuri.

De asemenea, în urma lucrărilor de reabilitare a fost amenajat un club, un cabinet medical, precum şi o cameră în care se poate acorda dreptul la vizită intimă.

Pereţii aferenţi celor două curţi de plimbare au fost consolidaţi, iar în interiorul curţilor au fost montate aparate de gimnastică pentru efectuarea de exerciții fizice și elemente fixe pentru asigurarea odihnei și relaxării.

Au fost instalate  posturi fixe de telefonie publică pentru asigurarea, în mod corespunzător, a dreptului la convorbiri telefonice şi au fost îmbunătăţite sistemele de pază şi siguranţă şi eficientizate activităţile poliţiştilor care desfăşoară activităţi în cadrul centrului.

În cadrul centrului au fost amenajate spații în care se efectuează audierea persoanelor custodiate și audieri de către judecătorul de supraveghere a privării de libertate din penitenciar, în procedurile de refuz de hrană sau plângeri împotriva condițiilor de detenție. Se asigură dreptul la vizită cu apărătorii aleși, cu psihologul, cu preotul pentru asistența religioasă, cu reprezentați diplomatici, în cazul persoanelor cu cetățenie străină și întrevederi cu reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale, cu atribuții în respectarea drepturilor omului.

Valoarea investiției a fost de 2.783.094,85 lei, cu T.V.A., iar contractul a fost atribuit, prin licitaţie publică şi executat de către SC LINCOLN SRL.  

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: