spot_img

ذات صلة

جمع

Detalii actualizate despre funeraliile lui Dumitru Babaioana

Anca Babaioana a prezentat noi informatii despre priveghiul si...

Noi detalii despre scandalul dintre ciobani

RefleqtMedia v-a prezentat ieri primele date despre un scandal...

El a murit in accidentul de aseara

Viata i-a fost curmata brusc, la 19 ani, dupa...

Un mort si 3 raniti, la Moldovenesti

Accidentul rutier de la Moldovenesti este mai grav decat...

Accident rutier la Moldovenești

Două autoturisme s-au ciocnit frontal, în urmă cu câteva...

Cele mai elaborate farse de 1 Aprilie din istorie

Ziua Păcălelilor, celebrată anual pe 1 Aprilie, este un moment prielnic pentru glume și farse amuzante. De-a lungul timpului, ingeniozitatea oamenilor a dat naștere unor farse elaborate, care au reușit să păcălească o lume întreagă.

1. Spaghetti din copaci: BBC a păcălit telespectatorii în 1957 cu un reportaj fictiv despre o recoltă bogată de spaghetti care creștea în copacii din Elveția. Imaginile cu localnici care culegeau “pastele” din copaci au convins mulți oameni, demonstrând puterea televiziunii în acea vreme.

2. Turnul Eiffel demontat: În 1986, ziarul satiric francez “Le Canard Enchaîné” a anunțat că Turnul Eiffel va fi demontat pentru a fi mutat la Shanghai. Mulți cititori au crezut farsa, determinând un val de panică și proteste.

3. Google Gravity: În 2009, Google a reușit să păcălească o mulțime de utilizatori cu o farsă interactivă. Când căutau “Google Gravity”, pagina se transforma într-un spațiu virtual unde elementele grafice pluteau liber, ca în lipsa gravitației.

4. Stația de metrou suspendată: În 2014, canalul de televiziune belgian VRT a păcălit telespectatorii cu un reportaj despre o stație de metrou suspendată din Bruxelles. Imaginile cu o stație suspendată în aer, cu trenuri care treceau pe dedesubt, au convins mulți oameni, chiar dacă era o farsă evidentă.

5. Dispariția butonului “Like”: Facebook a stârnit panică în rândul utilizatorilor în 2015, anunțând eliminarea butonului “Like”. Marea majoritate a utilizatorilor au crezut farsa, considerând că platforma socială va pierde din interacțiunea și popularitatea sa.

6. Schimbarea culorii Mării Negre: În 2016, un post de radio din România a păcălit ascultătorii cu o farsă despre o schimbare a culorii Mării Negre în verde. Farsa a provocat un val de panică și confuzie, determinând mulți oameni să se grăbească spre malul mării pentru a verifica informația.

Acestea sunt doar câteva exemple de farse elaborate care au reușit să păcălească o lume întreagă. Ziua Păcălelilor este un moment prielnic pentru a ne distra și a ne testa credulitatea, dar este important să discernem realitatea de ficțiune, mai ales în era informațională actuală.

spot_imgspot_img