fbpx
spot_img
HomeȘtiri din TurdaCel mai mare Hackathon din Istoria Turzii!

Cel mai mare Hackathon din Istoria Turzii!

- Advertisement -

În weekendul 26-27 iunie a avut loc Laboratorul Digital, un maraton de programare marca Da Vinci, pentru elevii de liceu și gimnaziu, desfășurat la Sala de sport Gheorghe Barițiu Turda. 

Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni și a oferit pentru 60 elevi de liceu și gimnaziu șansa de a da viață propriului joc video. Timp de câteva săptămâni, aproape 100 de tineri au participat la activitățile Laboratorului Digital, în calitate de cursanți, concurenți sau voluntari. Prin workshopuri și traininguri pentru acești tineri au avut șansa de a dezvolta competențe de bază în domeniul programării, urmând ca acestea să aibă ca finalitate maratonul. În echipe de câte doi, aceștia și-au înfruntat frica și reticența față de tehnologie și au reușit să își implementeze propriile jocuri video de la 0, pe parcursul a nu mai puțin de 31 de ore de codat intens la secțiunea liceu și 8 ore la secțiunea gimnaziu. Mai mult, elevii de liceu au beneficiat și de instruire în domeniul promovării și comunicării specifice industriei IT. 

Sprijinul de care a avut parte proiectul prin intermediul programului Start ONG a făcut posibilă derularea acestuia la o scală atât de largă. Poate pentru prima dată în viața lor, mai mulți tineri de diverse vârste din Turda și zonele limitrofe au putut crea un program complex care integrează cunoștințe acumulate multidisciplinar: construirea unui scenariu de joc, realizarea de designuri digitale, gândirea unui joc raportat la o audiență țintă și implementarea mijloacelor IT necesare pentru transformarea unei idei de joc în realitate!

După multă muncă și linii de cod scrise, finalul hackathon-ului a adus cu el două echipe câștigătoare și o echipă câștigătoare a premiului special, alese de juriu în funcție de mai mulți factori care au determinat complexitatea jocului. La secțiunea liceu câștigătorii au fost Victor Boar și Andrei Budugan, iar la secțiunea gimnaziu, câștigătorii au fost Bucur Bogdan și Matei Andruș.

Felicităm fiecare participant pentru efortul depus în cadrul Laboratorului Digital și pentru curajul de a accepta această provocare de a păși în lumea programării!

Îi așteptăm cu drag pe câștigători, la viitoarele ediții ale proiectului, să se implice voluntar și să devină mentori pentru următoarele generații de tineri din zonă, pentru a le trezi pasiunea în IT!

Laboratorul Digital este un proiect dezvoltat prin finanțarea obținută în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow. 

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

Comentarii

%d bloggers like this: