spot_img

Cea mai simplă metodă de a opri incendiile de vegetație: „TURNAȚI” PROPRIETARII LA APIA!

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Incendiile de vegetație fac ravagii, în toate județele, însă în zona Turda – Câmpia Turzii, oamenii par a o fi luat razna.

Cimitire, căbănuțe, livezi, linia de cale ferată, toate au fost puse în pericol de puturoșii care, în loc să supravegheze arderile de vegetație, dau foc și pleacă de acolo.

Ei bine, aceste persoane pot fi oprite foarte ușor din activitatea lor distrugătoare.

Potrivit Ministerului Agriculturii, proprietarii și concesionarii de pășuni și terenuri agricole care le curăță prin incendiere, nu mai primesc subvenții APIA.

„Cei care se va dovedi că şi-au incendiat miriştile în mod intenţionat îşi vor pierde subvenţia pentru anul de cerere respectiv, iar acum lucrez împreună cu domnul ministru Tanczos Barna la modificarea legislaţiei, în sensul înăspririi sancţiunilor care se acordă, pentru că până acum era de ajuns să dea o declaraţie fermierul că a găsit suprafaţa de teren pe care o declară la APIA incendiată şi să facă dovada că a depus o plângere către organele de poliţie în acest sens, pentru a fi identificat făptuitorul…Cred că, dacă ai în proprietate o suprafaţă de teren pe care vrei să o lucrezi şi vrei să beneficiezi de fonduri europene, trebuie să şi păzeşti această suprafaţă de teren şi daţi-mi voie să nu cred că există situaţia în care altcineva vine să incendieze în mod răuvoitor suprafaţa de teren a altei persoane”, spune ministrul Agriculturii.

Astfel, cele mai simple lucruri pe care le pot face primarii este să ia la purecat toți incendiatorii de vegetație, să le facă un dosar simplu și să-i „toarne” la APIA.

Odată rămași fără subvenție, preț de un an, se vor gândi de 2-3 ori înainte să se comporte ca niște nebuni și să lase focuri nesupravegheate!

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Recital de cameră la Câmpia Turzii

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii vă invită sâmbătă, 14 mai 2022, de la ora 18:30,...

Colegiul Tehnic Turda este în doliu – profesorul, Olimpiu Vesa, a decedat

  „Cu adânca durere in suflet profesorii Colegiului Tehnic Turda plâng moartea celui despre care acum spunem ca a...

Noi servicii puse la dispoziția clienților de VIAMSO

Showroom-ul de materiale de construcții, VIAMSO, din Câmpia Turzii - este în continuă dezvoltare. În ultimii 5 ani, eforturile...

Lucrare de profesioniști – curțile interioare din Turda arată ca în Vest

Curțile interioare de pe strada Calea Victoriei 122-132/Nuferilor 1-19 au fost modernizate cu ultimul strat de asfalt.   În cursul...
spot_img

Răzvan Cherecheș (UBB): Decizia de a elimina din școli pragul de 6 la mie este una IRESPONSABILĂ

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș susține că decizia de a elimina din școli pragul de 6% este una iresponsabilă, egoistă și lipsită de...
%d bloggers like this: