fbpx
spot_img

Cea mai sănătoasă cereală de pe Pământ! Are cele mai multe proprietăți nutritive și antioxidante

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

Cerealele „vechi”, neîmbunătățite genetic sunt, de departe, cele mai consistente forme de nutriție, care te apără și de boli, te hrănesc sănătos, fără a aduce aport caloric nesănătos și fără a crește cantitatea de zaharuri din sânge.

De la grâu spelt, la mei sau hrișcă, toate aceste cereale sunt fenomenale pentru sănătate, însă o cereală … iese cu adevărat în evidență.

Faceți cunoștință cu… amarantul (sau amaranthul), o plantă care crește în jumătatea sudică a Americii de Nord. Mulți gospodari și agricultori spun că această buruiană le amenință recoltele, deși amarantul are proprietăți nebănuite pentru sănătate. Amarantul face parte din aceeași familie cu sfecla roșie, sfecla roșie elvețiană, spanacul și quinoa.

Ce este, de fapt, amarantul

Semințele și frunzele de amarant prezintă o sursă consistentă de proteine. În funcție de calitatea sa, amarantul poate conține până la 20% proteine, ceea ce înseamnă că are mai multe proteine pe gram decât alte cereale ca orezul sau secara. Proteinele regenerează celulele corpului uman și le dezvoltă.

Glutenul nu este sănătos pentru sănătatea noastră, iar amarantul nu conține deloc gluten. Potrivit dr. italian Alessio Fasano, glutenul împiedică multe minerale importante să își facă treaba în corpul nostru, precum magneziul.

Amarantul este bun și pentru inimă. În studiu realizat în anul 2007, publicat în „Grăsimile pentru Sănătate și Boli” arată că uleiul de amarant poate fi folosit ca tratament pentru pacienții care suferă de boli coronariene. În plus, amarantul tratează ateroscleroza.

O cană de amarant conține 5,3 grame de fibre alimentare, 21% din doza zilnică recomandată de specialiști. Fibrele de amarant sunt insolubile, acestea rămân intacte, cu toate proprietățile lor benefice, la trecerea prin tractul intestinal, având un efect laxativ. Amarantul conține și fibre solubilă ce necesită apă, reducând nivelul colesterolului.

Amarantul este bogat în minerale esențiale. O cană de amarant gătit ne furnizează doza zilnică recomandată de fier, 40% din doza zilnică recomandată de magneziu, 36% din doza zilnică recomandată de mangan etc. Amarantul mai conține și alte elemente importante precum zinc, calciu, potasiu. Amarantul poate fi achiziționat, și se consumă, sub formă de semințe și ulei. Amarantul este rezistent la pesticide.

 
spot_img
spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Cod galben de vant in judetele Cluj si Alba

Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență „FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica...

Cat timp au stat politistii in fata apartamentului in care un copil a fost omorat? IPJ TACE!

Au trecut mai bine de 8 ore de cand IPJ ALBA refuza, efectiv, sa raspunda la o intrebare...

Razie a polițiștilor la Turda

  În cursul zilei de ieri, 25 martie a.c., în intervalul orar 17.00-21.00, polițiștii rutieri, de ordine publică și...

Președintele PSD Câmpia Turzii, Avram Gal, despre implicarea tinerilor în politică

Implicarea tinerilor în politică este esențială pentru o societate sănătoasă și democratică. În calitate de cetățeni activi, tinerii...
%d bloggers like this: