spot_img

Cea mai mare galaxie din Univers a fost descoperită recent – mai contestă cineva existența extratereștrilor?

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img
Universul, cosmosul sau „marele întuneric” – oricum i-ai spune, este o vastă întindere de spațiu, materie, antimaterie și alte entități pe care noi încă nu le cunoaștem.
 
Potrivit estimărilor, în Univers există cel puțin 200 de miliarde de galaxii și doar în Galaxia noastră – Calea Lactee, există aproximativ 100 de miliarde de stele.
 
Ei bine, recent, a fost descoperită cea mai mare galaxie cunoscută vreodată – Alcyoneus – care este la o distanță de 3 miliarde de ani lumină față de pământ. Cu alte cuvinte, dacă acum 2 miliarde 999 de milioane 995 de ani, această galaxie ar fi dispărut … noi vom afla peste 5 ani 🙂
 
”Astronomii au descoperit cea mai mare galaxie cunoscută din Univers!
 
Dacă galaxia noastră are 100000 de ani lumină, cea recent descoperită are 16 milioane de ani lumină diametru! De 160 de ori mai mare decât a noastră. Practic, dacă mergi cu viteza luminii, de 300000 km/s, tot îți ia 16 de milioane de ani să o traversezi.
 
Noua galaxie se cheamă Alcyoneus și este o galaxie radio. Se află la 3 miliarde de ani lumină depărtare. Sau se afla, că nu știm ce s-a întamplat în cele 3 miliarde de ani cât i-a luat luminii să vină la noi.
 
Ea are în centru o gaură neagră supermasivă care atrage materia din jur într-un joc amețitor. Dar nu toată cade pradă găurii negre. O mică parte este accelerată la viteze apropiate de cea a luminii către polii găurii negre, de unde este ejectată înapoi în spațiu de câmpuri magnetice puternice.
 
Materia, ionizată și accelerată în proces, emite unde radio, de unde numele galaxiei.”, spune astrofizicianul român, Cristian Presură.
 
Ei bine, având în vedere că, până acum au fost descoperite aproximativ 20 de mii de trilioane de stele, precum și peste 9.000 de exoplanete (cu siguranță există MUUUUULT mai multe) … chiar mai există cineva care crede că pământul este singura planetă cu viață în tot universul? 

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Nu toți copiii au amintiri plăcute de Paști

Pentru majoritatea copiilor, sărbătorile de Paști sunt frumoase, cu cadouri și tradiții spectaculoase, însă există și copii pentru...

Cea mai ciudată poză de până acum! Ce credeți că este?

Jurnalistul, Vlad Petreanu, de la Europa FM, a publicat, ieri, fotografia atașată acestui articol, însă n-o să ghicești...

Intervenție EMOȚIONANTĂ pentru un echipaj SMURD, la Măguri Răcătău

Echipajul SMURD de la Garda de Intervenție Gilău a avut parte de o misiune memorabilă în localitatea Măguri...

Five places you wanna visit this summer around Turda

If you are planning your summer holiday, it would be best to read this post, just in case...
spot_img

Incendiul de la Berg Banat putea produce un cataclism?

În sinea sa, incendiul de la hala Berg Banat din Câmpia Turzii a reprezentat o pagubă imensă pentru societatea bănățeană, însă se pare că...
%d bloggers like this: