spot_img

Ce salariu are Bogdan Bobic și cum se raportează la nivelul altor directori din domeniul apei?!

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Salariul, veniturile, afacerile și averea directorului general al Companiei de Apă Arieș, Bogdan Ionuț Bobic, reprezintă unul dintre subiectele cele mai vehiculate în spațiul public turdean.

În egală măsură cu „portofelul directorului” este discutat și tariful la apă și canalizare, însă despre acest subiect vom discuta mai târziu.

Acum, să facem o scurtă analiză comparativă asupra salariului declarat de către Bogdan Ionuț Bobic, în anul 2020, în cea mai recentă declarație de avere publicată pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, dar nu și pe site-ul Companiei de Apă Arieș.

Astfel, potrivit documentului, în 2020, directorul Companiei de Apă Arieș a realizat un venit de 140551 lei, adică 11.712 lei/lună.

O fi mare, o fi mic … nu știm, însă – facem o comparație cu salariile altor directori ale operatorilor regionali de apă din România.

Neamțu Vasile – Director Compania de Apă Someș

În 2019, directorul general al operatorului de apă/canalizare din Cluj Napoca a realizat un venit de 255.426 lei, adică 21.285 lei/lună – ÎN 2019. Nu știm cât a făcut în 2020 întrucât pe site-ul CASOMES.ro nu apare declarația de avere a directorului general.

Lazăr Sorin Daniel – director Aquaserv Invest Mureș

În 2020, directorul general al operatoriului care deservește județul Mureș a realizat venitul de 149.060 lei, adică 12.421 lei. Mai mare decât al lui Bogdan Bobic, în condițiile în care AquaServ Mureș NU a atras fondurile europene atrase de Compania de Apă Arieș, iar în timp ce – în 2020, Compania de Apă Arieș scotea un profit de 6.017.426 lei, omologii lor de la Târgu Mureș aveau un profit de 5.439.870 lei, cu 500.000 de lei MAI MIC.

Bardan Ștefan – CTTA Alba

Directorul general al operatorului regional de apă-canalizare din Alba, a înregistrat – în 2020, un venit de 184.835 lei, adică 15.402 lei/lună.

În 2020, operatorul de apă-canalizare care deservește localitățile: Alba Iulia, Aiud, Teiuș, Cugir, Sebeș, Abrud, Câmpeni, Ocna Mureș, Baia de Arieș, Blaj, Câmpeni și comunele limitrofe, a obținut un profit de 13.889.210 lei, dublu față de Compania de Apă Arieș, la o populație țintă de peste 270.000 de locuitori, adică de 4 ori mai mare decât Compania de Apă Arieș.

Gheorghe Vasilescu – CUP Focșani

Directorul operatorului regional de apă și canalizare din județul Vrancea, Gheorghe Vasilescu, a înregistrat în 2020 un venit de 175.882 lei, adică 14.656 lei/lună.

În același an, societatea pe care Vasilescu o conduce, dar la care lucrează și soția acestuia, Luminița, a înregistrat un profit aproape infim pentru un operator de apă-canalizare: 738.136 lei, de aproape 9 ori mai mic decât cel al Companiei de Apă Arieș.

 

Concluzii:

În raportul salar director – profit, Bogdan Bobic – de la Compania de Apă Arieș are cel mai mic salariu raportat la profitul obținut de compania pe care o conduce.

De asemenea, în ceea ce privește investițiile realizate, tot Bobic este pe locul 1, în condițiile în care majoritatea contractelor de lucrări implementate prin proiectul POIM al Companiei de Apă Arieș au între 30 și 50 % grad de implementare.

 

Totodată, raportul dintre numărul de angajați și numărul de clienți ai operatorilor de apă și canalizare, tot Compania de Apă Arieș stă cel mai bine, având 323 de angajați (în medie), la peste 70.000 de cetățeni pe care-i deservește.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Colegiul Tehnic Turda este în doliu – profesorul, Olimpiu Vesa, a decedat

  „Cu adânca durere in suflet profesorii Colegiului Tehnic Turda plâng moartea celui despre care acum spunem ca a...

55% dintre romani nu si-ar mai da demisia daca ar primi o marire

Deficitul de candidați se adâncește și mai mult odată cu revenirea pieței muncii la nivelul prepandemic. Doar de...

Lucrare de profesioniști – curțile interioare din Turda arată ca în Vest

Curțile interioare de pe strada Calea Victoriei 122-132/Nuferilor 1-19 au fost modernizate cu ultimul strat de asfalt.   În cursul...

Compania de Apă Arieș sprijină tinerii din Turda și Câmpia Turzii!

Încă de la începutul anului, Compania de Apă Arieș a dat dovadă de solidaritate și sprijin în ceea...
spot_img

Fonduri europene pentru derularea programului de screening pentru depistarea cancerului de col uterin

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, va...
%d bloggers like this: