spot_img

Ce s-ar întâmpla dacă o rachetă rusă ar cădea accidental în România?

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Vladimir Putin amenință cu războiul nuclear, în timp ce armata lui trimisă în Ucraina nu arată foarte bine, e destul de dezorganizată, nu are suficiente provizii, pare prost coordonată. În aceste condiții, dacă o rachetă lansată de ruși este prost ghidată și nimerește accidental în România, ce se întâmplă? Este una dintre întrebările pe care mulți români și le pun cu teamă. Vasile Dîncu, ministrul apărării, spune însă că un război nu se pornește dintr-o greșeală.

 

„În asemenea situații există mai multe modalități de decizie și mai multe instanțe de decizie. Un război nu se pornește dintr-o greșeală. Evident, sunt proceduri NATO, așa cum și rușii au proceduri care, sigur, până la urmă țin de filosofia războiului, prin care se verifică temeiul acestui accident, cauzele și condițiile”, a declarat, joi seara, la Digi24, ministrul apărării, Vasile Dîncu.

El a dat și un exemplu recent. „După ce avionul ucrainean a intrat în spațiul aerian al României și a trebuit să fie escortat și adus pe aerodromul din Bacău, am primit o scrisoare din partea ministrului Reznikov (ministrul apărării din Ucraina – n.r.) în care și-a cerut scuze pentru că avionul lui a ajuns aici, deci a confirmat foarte repede că este o greșeală și să n-o interpretăm ca un act ostil la adresa României”, a relatat Vasile Dîncu.

„Deci, un accident nu poate declanșa un război mondial, cum ar fi un război între NATO și Rusia. Sunt și alte instanțe care hotărăsc asta, deci din acest punct de vedere, nu trebuie să ne temem. Un război nu poate porni din greșeală”, a asigurat din nou ministrul apărării.

Cât de reală e amenințarea nucleară a Rusiei?

Citește continuarea aici

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

55% dintre romani nu si-ar mai da demisia daca ar primi o marire

Deficitul de candidați se adâncește și mai mult odată cu revenirea pieței muncii la nivelul prepandemic. Doar de...

Trădător handicapat! A contribuit la atacurile rușilor împotriva României!

Oricât de nemulțumiți am fi de Guvernul, Parlamentul sau Statul Român, în general, nu avem voie ca -...

Revenire exploziva in HoReCa: peste 11.000 de joburi noi de la ridicarea restrictiilor

Din data de 9 martie, când au fost eliminate restricțiile Covid-19, angajatorii din HoReCa au scos la bătaie...

SRI: Alerta atacuri RANSOMWARE – nu deschideti emailurile si mesajele de la destinatari “suspecti”

La nivelul Centrului Național CYBERINT din cadrul Serviciului Român de Informații au fost obținute date cu privire la...
spot_img

Au PLONJAT cu mașina în pârâu, din cauza drumurilor proaste!

Mai multe persoane au avut parte de sperietura vieții lor, astăzi, lângă Huedin, după ce au ajuns cu mașina într-un pârâu. „Accident rutier produs in...
%d bloggers like this: