fbpx
HomeDEZVĂLUIRICe legătură există între Salina Turda, mașinile de cusut „Singer” și un...
spot_img
spot_img

Ce legătură există între Salina Turda, mașinile de cusut „Singer” și un tren nazist plin cu aur

- Publicitate -
spot_img

„Reactivarea” înșelăciunilor cu mașini germane de cusut ne-a amintit de legenda care stă la baza acestei înșelătorii și, devreme ce această legendă are „o soră” care-și are originea în Salina Turda, ne-am zis să vi le prezentăm pe amândouă.

Mașinile de cusut „Singer” au fost la mare căutare, pe teritoriul Europei, în perioada de după cel de-al doilea război mondial, însă motivul care a stat la baza acestui trend este unul care ține de domeniul legendelor.

Bunăoară, o „poveste de front” spune că în momentul în care Armata Germană a intrat în retragere, fiind învinsă pe frontul de Est, militarii germani au jefuit tot ce-au putut, în calea lor spre casă. La intrarea în Germania, pentru a-și pune la adăpost capturile de aur, nemții au topit bijuteriile și le-au turnat în matrițe ale mașinilor de cusut „Singer”, pe care, ulterior, le-au introdus în cutii metalice pline cu ulei și le-au îngropat.

Particularitatea mașinilor de cusut „Singer” care erau turnate din aur era constituită de seria acelor mașini de cusut – de aici și „cerința” cu seria specială pentru mașinile care „ar avea valoare”.

Dacă această legendă are vreun sâmbure de adevăr sau nu … nu se știe.

O altă legendă care implică aur și armata germană este cea legată de un presupus tren nazist PLIN CU AUR ȘI COMORI care ar fi fost ascuns, în cel de-al doilea război mondial ÎNTR-UNA DINTRE GALERIILE SALINEI TURDA.

În iulie 2018, un site de știri denumit TimpuriGrele.ro a publicat o informație privind descoperirea unui tren nazist într-una dintre galeriile nefolosite ale Salinei Turda, utilizându-se aparatură radar.

Deși unii „DEONTOLOGI” s-au grăbit să considere informația drept un „fake news” … nimeni nu a putut să combată existența unui tren nazist care să conțină ceva în Salina Turda.

De altfel, se știe că atât Armata Română, cât și cea germană au folosit galeriile Salinei pe post de magazii pe durata războiului, tot așa cum se știe că Salina Turda conține mai multe galerii care nu au fost reabilitate niciodată și care nu sunt incluse în circuitul turistic.

Deci … ar putea exista o comoară în interiorul Salinei Turda? Nu știm, tot așa cum nu știm nici dacă în interiorul Cheilor Turzii ar exista comoara de galbeni a principelui Matiaș Corvin, așa cum cred unii iubitori maghiari de legende.

Adevărul este simplu: atât armata germană, cât și cea sovietică au folosit jaful ca metodă de retragere, în timpul celui de-al doilea război mondial și toate acele comori furate de militari ar fi trebuit puse undeva la adăpost.

Locațiile sunt neștiute, iar legendele apar mereu … însă ceea ce știm sigur este că niciodată nu iese fum fără foc.

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: