fbpx
spot_img
spot_img

Ce înseamnă munca subdeclarată și cum se pedepsește! La Turda și Câmpia Turzii se practică LA GREU!

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -

Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj a demarat o acțiune de informare a cetățenilor cu privire la noile prevederi legale, care reglementează MUNCA SUBDECLARATĂ.

- Advertisement -
- Advertisement -

Dar … ce este munca subdeclarată? Păi … ai contract de muncă pe salariul minim pe economie, dar în mână primești MULT MAI MULT … așa este furat statul român de băieții deștepți.

–  Definirea și sancționarea ”muncii subdeclarate”. ”În sensul prezentei legi, muncă subdeclarată reprezintă acordarea unui salariu net mai mare decât cel constituit și evidențiat în statele de plată a salariilor și în declarația lunară privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate, transmisă autorităților fiscale.”

–  Acordarea unor drepturi salariale nete mai mari decât cele constituite și evidențiate în statele de plată ale salariaților a fost reglementată drept contravenție. Fapta de a acorda un salariu net mai mare decât cel evidențiat în statele de plată a salariului și în declarația lunară privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate, transmisă autorităților fiscale va fi sancționată cu amendă de la 8.000 lei la 10.000 lei pentru fiecare salariat identificat în această situație, fără a depăşi valoarea cumulată de 100.000 lei.”, se arată în comunicatul remis de ITM Cluj.

 

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

%d bloggers like this: