spot_img

Ce au găsit inspectorii Curții de Conturi la Domeniul Public Câmpia Turzii? Dorin Lojigan felicită conducerea companiei!

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

În cadrul ședinței ordinare de Consiliu Local, care a avut loc joi, la Câmpia Turzii, a fost prezentat raportul celui mai recent control efectuat de Curtea de Conturi a României la SC Domeniul Public SA Câmpia Turzii.

În momentul menționării raportului de către președintele de ședință, primarul municipiului – Dorin Lojigan – a solicitat să ia cuvântul, felicitând conducerea societății aflate în subordinea Consiliului Local.

„Este pentru prima dată când nu se găsesc prejudicii, ca urmare a controlului efectuat de Curtea de Conturi. Doresc să felicit conducerea companiei pentru acest lucru!”, a declarat Dorin Lojigan.

Dar … ce a găsit Curtea de Conturi la DPCT, încât Teofil Rusu și colegii săi merită felicitări? 

„Curtea de Conturi a descoperit că prețul lucrărilor executate pentru Primăria Câmpia Turzii ar fi mai mic decât cheltuielile generate de execuția lucrărilor contractate, echipa de audit prezentând un caz concret în care o lucrare plătită cu 733.186,95 lei, a costat compania 861.338,19 lei, în ambele situații sumele fiind fără TVA.

La 31 iulie 2021, costurile neacoperite de tarif se ridicau la 2.793.788,09 lei. 

De asemenea, s-a descoperit faptul că nu au fost respectate prevederile legale referitoare la atribuirea contractelor de achiziție publică, dându-se un exemplu concret de achiziții realizate prin divizarea unui contract în mai multe contracte distincte de valoare mai mică (care modifică procedurile de achiziție).

O altă neregulă: în perioada septembrie 2019 – decembrie 2020 au fost identificate cazuri în care contribuțiile angajaților au fost stabilite, înregistrate în contabilitate și declșarate de organul fiscal, la un nivel mai mic decât cel legal, urmare a acordării nelegale a unor facilități fiscale. ”, scrie TurdaNews.net

Întreg raportul poate fi consultat mai jos:

Raport 1

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Metodologia de atribuire a granturile pentru școlile cu rezultate deosebite, supusă dezbaterii publice de Primăria Câmpia Turzii

În temeiul dispoziţiilor art. 7 alin. (1) și alin. (2) din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în...

Si beat, si fara permis, la volan prin Campia Turzii

La data de 22 mai a.c., în jurul orei 00.40, polițiștii de ordine și siguranță publică din cadrul...

Captură-RECORD la Complexul de Agrement „La Trei Lacuri” din Câmpia Turzii

Seara trecută a fost una cu adevărat norocoasă pentru doi pescari, care au venit la Complexul de Agrement...

Câmpia Turzii a mai pierdut un erou

În acest week-end, locotenent colonelul, Marius Crișan, originar din Câmpia Turzii, a părăsit lumea fizică, după o lungă...
spot_img

Domnule Dușa, cine are grijă de pădurile și urșii din județul Mureș

Pentru ca nici padurile si nici animalele nu sunt vinovate pentru inconstienta autoritatilor, RefleqtMedia a decis sa ia atitudine si sa adreseze o serie...
%d bloggers like this: