13.9 C
Turda
Sunday, August 14, 2022
spot_img
HomeȘtiri TurdaCățeluș husky pierdut pe străzile turdene

Cățeluș husky pierdut pe străzile turdene

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

De mai multe zile, un cățeluș din rasa husky a fost observat pe străzile din Turda. Ultima dată, cățelul a fost văzut și fotografiat pe strada Avram Iancu.

Nu se știe dacă are CHIP sau dacă este căutat de cineva, dar dacă-l recunoașteți, ar fi bine să-l luați în grijă, înaintea hingherilor! 

Câine de familie prietenos care iubește mișcarea

Un Husky Siberian drept câine de pază? Nu-i o idee bună! Câinii din această rasă sunt, în general, prietenoși cu oricine.  Acest lucru se datorează în principiu reproducerii asistate. Întrucât acești câini sunt meniți să urmeze săniile, cei mai docili dintre puii de Husky sunt folosiți pentru următoarea reproducere. Cu toate acestea, majoritatea exemplarelor sunt câini independenți și cu un puternic instinct de vânătoare. Așadar, dacă zărește vreun iepure, nu-l poți opri! Se poate întâmpla adesea ca acești câini să nu asculte de comenzile stăpânului. De aceea, asigură-te că îți dresezi bine câinele din rasa Husky. Chiar și așa, nu toți câinii Husky pot fi dresați în așa fel încât să se întoarcă ori de câte ori sunt lăsați din lesă.

Aceste frumuseți ale ținutului nordic latră foarte rar, însă pot atrage atenția cu urlete asemănătoare cu cele scoase de lupi. Acești câini iubesc să facă mișcare, iar în cazul în care nu sunt suficient stimulați, își vor căuta singuri ceva de făcut, fapt care poate să ducă adesea la probleme.

Atitudine

Câinilor din rasa Husky Siberian le place să facă mișcare. În timpul lunilor de vară, stăpânii de câini Husky trebuie să se asigure că patrupezii lor fac mișcare doar pentru o perioadă scurtă de timp, se află mereu în apropierea unui loc umbrit și au apă din belșug. Acesta va fi încântat să te însoțească la jogging sau la o plimbare cu bicicleta, însă dansul și jocurile de agilitate nu sunt chiar punctele lui forte. Însă excepțiile pot confirma regula! În timp, îți vei da singur seama de ceea ce îi place câinelui tău. Mulți Husky preferă să petreacă mai mult timp pe afară decât în casă. În acest caz, se recomandă să mai iei încă un câine care să-i țină companie, pentru că Husky-ului îi place să trăiască într-un mediu familial chiar și afară. Acești câini sunt obișnuiți să trăiască în haite numeroase, Nu le place să fie singuri și arată asta prin urlete asemănătoare cu cele ale lupilor.

Un alt motiv pentru care să-ți iei un al doilea câine este acela că cei doi își vor putea petrece timpul împreună atunci când tu nu ești acasă. De asemenea, te poți interesa dacă în zona unde locuiți se organizează curse de sănii trase de câini – pentru că un Husky este făcut pentru asta și ar fi o ocazie foarte bună pentru el să-și exerseze această menire și să se și distreze. Dacă nu există nimic în regiunea ta, sunt o mulțime de cluburi în jurul Europei care antrenează astfel de câini și nu doar pe perioada iernii. În lunile în care nu ninge, există sănii speciale pentru antrenament care pot fi utilizate pe asfalt pentru a-i pregăti pe câini pentru sezonul de iarnă.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: