fbpx
spot_img

Carmen Balog – salvatorul de vieți de la Baza 71 Aeriană

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

Doamna locotenent dr. Carmen Balog are misiunea permanentă de a salva vieți și de a lupta pentru sănătatea și viața oamenilor. Lucrează în Baza 71 Aeriană din anul 2018 și în acest răstimp a reușit să se integreze și să își îndeplinească toate îndatoririle la cel mai înalt nivel de profesionalism.
Am întrebat-o pe doamna doctor ce a determinat-o să aleagă haina militară și care este diferența dintre un medic militar și unul civil :


,,M-am născut în acest oraș. De multe ori, crescând, mă uitam cu admirație și cu uimire la avioane, elicoptere, la personalul îmbrăcat cu uniforma specifică. Haina militară îmi întărește sentimentul de unitate, de echipă care conlucrează la sau pentru un scop comun de apărare. Având specialitatea de bază, medic, aderarea la haina militară, consider că îmi susține scopul mai sus menționat.


Ce însemnă să fii medic militar este o întrebare la care nu mi-a fost foarte greu să răspund. Eu sunt medic specialist medicină de urgență, un avantaj pentru mine. Aceasta este o specialitate parțial militarizată, prin prisma specificului, a colaborării strânse cu colegii pompieri și nu numai. Este o specialitate strictă, structurată, care necesită luarea unor decizii esențiale în momente critice, cu calm și asumare. Medicina militară prezintă particularități, desigur, însă un medic fie civil, fie militar, are la bază același principiu ,,Primum non nocere”.”


Doamna locotenent afirmă că provocările resimțite în mediul militar au fost cele legate de reglementările militare, de învățarea și aplicarea acestora, care însă, după o pregătire inițială, apoi, continuuă în acest sens, au fost mult mai ușor de depășit.


Cu toții știm că ultimii doi ani au adus provocări noi pentru toată lumea, iar domeniul medical a fost supus la testul suprem de răbdare, muncă asiduă și provocări la tot pasul. Doamna doctor ne spune și despre partea mai puțin știută, din punctul de vedere al unui cadru militar :


„Pandemia COVID 19 a mobilizat, medical vorbind, resurse enorme atât din punct de vedere al capitalului material, dar mai ales a celui uman. Provocarea, din punctul meu de vedere, a fost aceia de a menține în stare de operativitate, personalului din Baza Aeriană, astfel încât militarii să fie în măsură a își îndeplini obiectivele fie în zbor, fie la sol. O altă provocare a fost aceea a formării de echipe și mobilizarea acestora în multe activități medico-militare, având un număr relativ redus de personal în acest sens.”


Meseria de medic, îi asigură doamnei Balog bucuria de a ajuta, faptul că, ceea ce a dobândit prin muncă, poate aduce un beneficiu unui pacient. Uneori, doar o strângere de mână, alteori, o resuscitare cardio-pulmonară, pot face diferența mai ales atunci când ești presat de timp.


Care sunt obiectivele de viitor ale doamnei locotenent: ”Personal îmi doresc să rămân sănătoasă fizic și mental, astfel încât să îmi îndeplinesc dorințele familiale și cele legate de hobby-uri. Din punctul de vedere al carierei, voi continua constanta pregătire atât pe plan medical cât și pe plan militar, participarea activă la conferințe medicale și militare, atât în țară, cât și în străinătate.” 

spot_img
spot_img
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Întrerupere furnizare apă potabilă în municipiul Turda 

Compania de Apă Arieş anunță întreruperea furnizării apei potabile în data de 20.03.2023 între orele 13.00 – 16.00,...

PERCHEZIȚII LA O GRUPARE CARE DISTRIBUIA DROGURI ÎN ȘCOLI

Astăzi, 20 martie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii Direcției de Investigare...

A refuzat recenzarea, din motive religioase si s-a ales cu amenda

Un bărbat din orașul Sebeș, județul Alba, a refuzat anul trecut recenzarea, invocând motive religioase. Poziția sa i-a adus...

Stirea cititorului: M-am saturat de Directia de Asistenta Sociala Turda

Am tot evitat sa fac o postare. Dar m-am săturat categoric, ca Primăria Turda în frunte cu Directia...
%d bloggers like this: