spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Care sunt deosebirile dintre Craps și Baccarat – Află ce joc este recomandat să îl accesezi pe un casino online

spot_img

Jocurile de cazino sunt o sursă populară de divertisment pentru milioane de oameni din întreaga lume. Dintre numeroasele opțiuni disponibile, Craps și Baccarat sunt două dintre cele mai apreciate jocuri. Deși ambele oferă oportunități de câștig și o doză bună de adrenalină, ele sunt extrem de diferite în ceea ce privește regulile, strategiile și experiența de joc. Dacă ești nou în lumea cazinourilor online sau pur și simplu vrei să încerci ceva nou, este important să înțelegi diferențele dintre Craps și Baccarat pentru a putea face o alegere informată. În acest articol, vom analiza în detaliu modul în care se joacă aceste două jocuri, principalele diferențe dintre ele și avantajele fiecăruia.

Un aspect esențial de menționat este că multe cazinouri online oferă opțiuni de joc gratuit pentru a permite jucătorilor să se familiarizeze cu regulile și strategiile înainte de a paria bani reali. O astfel de opțiune esteDice Roll demo, care permite jucătorilor să exerseze aruncările de zaruri în Craps fără a risca bani. Aceasta este o metodă excelentă de a te familiariza cu jocul și de a-ți dezvolta abilitățile înainte de a te implica în jocuri pe bani reali.

Cum se joacă Craps și cum se joacă Baccarat

Cum se joacă Craps

Craps este un joc de zaruri care se joacă pe o masă specială cu margini înalte. Jocul poate părea complex la prima vedere din cauza numeroaselor pariuri posibile, dar esența sa este relativ simplă. În Craps, jucătorii pariază pe rezultatul aruncării zarurilor. Există două faze principale în joc: „Come Out Roll” și „Point Roll”.

 • Come Out Roll: Jocul începe cu prima aruncare a zarurilor, numită „Come Out Roll”. Dacă rezultatul aruncării este 7 sau 11, jucătorii care au pariat pe „Pass Line” câștigă. Dacă rezultatul este 2, 3 sau 12, acești jucători pierd. Orice alt rezultat stabilește un „Point”.
 • Point Roll: Dacă se stabilește un „Point” (4, 5, 6, 8, 9 sau 10), aruncările continuă până când zarurile arată din nou numărul „Point” (câștig pentru „Pass Line”) sau 7 (pierdere pentru „Pass Line”).

În plus față de aceste pariuri de bază, jucătorii pot face o varietate de alte pariuri, cum ar fi „Come”, „Don’t Come”, „Odds”, „Field” și multe altele. Aceste pariuri adaugă un nivel suplimentar de strategie jocului.

Cum se joacă Baccarat

Baccarat este un joc de cărți care se joacă între „Banker” și „Player”, iar obiectivul este de a prezice care dintre cele două mâini va avea un total mai aproape de 9. Fiecare mână primește inițial două cărți, iar punctajul se calculează după cum urmează: cărțile de la 2 la 9 au valoarea nominală, Asul valorează 1 punct, iar 10 și cărțile cu față (Rege, Damă, Valet) valorează 0 puncte. Dacă suma punctelor depășește 9, se scade 10 din total pentru a obține punctajul final.

Există trei rezultate posibile în fiecare rundă de Baccarat:

 • Player: Mâna jucătorului câștigă dacă are un total mai aproape de 9 decât mâna Bancherului.
 • Banker: Mâna Bancherului câștigă dacă are un total mai aproape de 9 decât mâna jucătorului.
 • Tie: Dacă ambele mâini au același total, pariul pe egalitate câștigă.

Un aspect notabil al Baccarat-ului este simplitatea sa. Nu există multe strategii complicate implicate, iar jucătorii nu trebuie să ia decizii complexe în timpul jocului, ceea ce face Baccarat-ul foarte accesibil pentru începători.

Diferențele de bază dintre cele două jocuri

Complexitatea și strategiile implicate

Craps și Baccarat diferă semnificativ în ceea ce privește complexitatea și strategiile implicate. Craps este un joc cu multiple opțiuni de pariere și strategii, care poate părea intimidant pentru noii jucători. Din cauza diversității pariurilor posibile, jucătorii trebuie să înțeleagă bine regulile și să dezvolte strategii pentru a-și maximiza șansele de câștig. De exemplu, pariurile pe „Pass Line” și „Don’t Pass” sunt fundamentale și au cele mai mici margini ale casei, dar există și alte pariuri mai riscante care pot aduce câștiguri mai mari.

Pe de altă parte, Baccarat este mult mai simplu. Jucătorii trebuie doar să parieze pe una dintre cele trei opțiuni: Player, Banker sau Tie. Nu există multe strategii de învățat, iar jocul decurge rapid și fără prea multe decizii complexe. Această simplitate face Baccarat-ul atrăgător pentru cei care preferă un joc relaxant și ușor de înțeles.

Marginea casei

Un alt aspect important de luat în considerare este marginea casei, care reprezintă avantajul statistic pe termen lung al cazinoului. În Craps, marginea casei poate varia semnificativ în funcție de tipul de pariu. De exemplu, pariul pe „Pass Line” are o margine a casei de aproximativ 1,41%, în timp ce pariurile mai riscante, cum ar fi „Any 7”, pot avea margini ale casei de peste 16%. Jucătorii experimentați tind să evite pariurile cu margini mari ale casei și să se concentreze pe cele cu avantaje mai mici pentru cazinou.

În Baccarat, marginea casei este de obicei mai constantă. Pariul pe „Banker” are una dintre cele mai mici margini ale casei din toate jocurile de cazino, de aproximativ 1,06%. Pariul pe „Player” are o margine a casei de aproximativ 1,24%, iar pariul pe „Tie” are o margine a casei semnificativ mai mare, de peste 14%. Din acest motiv, majoritatea jucătorilor evită pariul pe „Tie” și se concentrează pe celelalte două opțiuni.

Dinamica jocului

Dinamica jocului este, de asemenea, foarte diferită între Craps și Baccarat. Craps este un joc zgomotos și interactiv, care implică adesea mai mulți jucători și o atmosferă inedită. Jucătorii aruncă zarurile și interacționează între ei, iar masa de Craps poate deveni foarte animată, mai ales când există o serie de aruncări norocoase. Această dinamică socială face Craps-ul foarte popular în cazinourile fizice.

În contrast, Baccarat este un joc mult mai liniștit și formal. Nu există multă interacțiune între jucători, iar atmosfera este de obicei mai calmă și mai concentrată. Jocul este rapid și eficient, iar jucătorii pariază simplu și așteaptă rezultatele. Această diferență de atmosferă poate influența preferințele jucătorilor, în funcție de ceea ce caută într-o experiență de cazino.

Pariuri și payout-uri

În Craps, există o gamă largă de pariuri disponibile, fiecare cu payout-uri diferite. De exemplu, un pariu pe „Pass Line” câștigă dublul mizei, în timp ce pariurile mai riscante, cum ar fi „Hardways” sau „Field”, au payout-uri mai mari, dar și riscuri mai mari. Diversitatea pariurilor în Craps permite jucătorilor să își personalizeze strategia și să aleagă nivelul de risc cu care se simt confortabili.

În Baccarat, pariurile sunt mult mai simple și payout-urile sunt relativ constante. Un pariu pe „Player” câștigă dublul mizei, iar un pariu pe „Banker” câștigă de asemenea dublul mizei, dar cu o mică comision de 5% pentru casă. Pariul pe „Tie” are de obicei un payout de 8 la 1 sau 9 la 1, dar marginea mare a casei face ca acesta să fie mai puțin atractiv pe termen lung.

Pe care să îl alegi în funcție de avantajele fiecăruia

Avantajele Craps

 • Interacțiunea socială: Craps este un joc foarte social, ideal pentru cei care se bucură de interacțiunea cu alți jucători. Atmosfera de la masa de Craps poate fi electrizantă, mai ales când zarurile sunt aruncate cu succes de mai multe ori la rând.
 • Varietatea pariurilor: Craps oferă o gamă largă de opțiuni de pariere, permițând jucătorilor să își personalizeze strategia și să aleagă nivelul de risc. Aceasta poate face jocul mai interesant și provocator.
 • Strategii avansate: Pentru jucătorii care apreciază complexitatea și strategia, Craps oferă oportunități ample de a dezvolta strategii sofisticate pentru a maximiza șansele de câștig.
 • Posibilitatea de a juca cu mize mici: Craps permite jucătorilor să facă pariuri cu mize mici, ceea ce poate fi ideal pentru cei care doresc să se distreze fără a risca sume mari de bani.

Avantajele Baccarat

 • Simplitatea jocului: Baccarat este extrem de simplu de înțeles și de jucat, ceea ce îl face ideal pentru începători. Jucătorii nu trebuie să învețe strategii complicate și pot începe să joace imediat.
 • Marginea mică a casei: Pariul pe „Banker” are una dintre cele mai mici margini ale casei din toate jocurile de cazino, ceea ce îl face atractiv pentru jucătorii care doresc să maximizeze șansele de câștig.
 • Joc rapid și eficient: Runda de joc în Baccarat este rapidă și eficientă, ceea ce permite jucătorilor să joace multe runde într-un timp scurt. Aceasta poate fi atractiv pentru cei care doresc o experiență de joc intensă și rapidă.
 • Atmosfera relaxantă: Baccarat oferă o atmosferă mai calmă și mai concentrată, ideală pentru cei care preferă un joc liniștit și elegant.

Considerații suplimentare

Atunci când alegi între Craps și Baccarat, este important să iei în considerare și preferințele tale personale și stilul de joc. De exemplu, dacă ești o persoană care se bucură de interacțiunea socială și de atmosfera animată a cazinoului, Craps ar putea fi jocul potrivit pentru tine. Pe de altă parte, dacă preferi un joc simplu și relaxant, cu șanse mari de câștig, Baccarat ar putea fi alegerea ideală.

De asemenea, este important să iei în considerare și experiența ta anterioară cu jocurile de cazino. Dacă ești un jucător începător, Baccarat poate fi mai accesibil datorită simplității sale. Dacă ai deja experiență și îți place să explorezi strategii complexe, Craps poate oferi provocările pe care le cauți.

Concluzie

În concluzie, atât Craps cât și Baccarat sunt jocuri fascinante care oferă experiențe de joc distincte. Craps este un joc social și dinamic, cu o gamă largă de pariuri și strategii, ideal pentru cei care caută o atmosferă animată și interacțiune cu alți jucători. Baccarat, pe de altă parte, este un joc simplu și elegant, cu o margine mică a casei și o atmosferă relaxantă, perfect pentru cei care doresc un joc rapid și eficient.

Indiferent de jocul pe care îl alegi, este esențial să te distrezi și să joci responsabil. Folosește opțiuni precum Dice Roll demo pentru a te familiariza cu regulile și strategiile înainte de a paria bani reali. Acest lucru te va ajuta să te bucuri de experiența de joc și să îți maximizezi șansele de succes.

Fie că alegi Craps sau Baccarat, ambele jocuri pot oferi ore întregi de divertisment și adrenalină. Încearcă-le pe amândouă și vezi care ți se potrivește cel mai bine!

spot_img
spot_img
spot_img