fbpx
spot_img

EXCLUSIV: Care este, de fapt, situația pe strada Gheorghe Barițiu din Câmpia Turzii

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

Bine-ar fi ca toți cei care se cred politicieni și toți cei care-și spun „jurnaliști” să și verifice situația de fapt, înainte să-și dea cu părerea, dar deh … de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere.

Bunăoară, în acest week-end, faimosul președinte al USR Câmpia Turzii, Gabriel Mureșan Pop, a filmat o situație de la intersecția străziloe Barițiu și Plopilor, din Câmpia Turzii.

Desigur că „lumea bună” din presă a preluat clipul și l-a transformat într-o parodie, la adresa lucrărilor publice care se efectuează în oraș.

„„Am fost să văd cu ochii mei noul  ‘sens giratoriu’ de pe strada Gheroghe Barițiu, faimos pentru erupția sa naturală, fără să implice vreun fond sau fund din administrația publică locală”, a comentat președintele USR Câmpia Turzii, citat de presa aia „jmecheră”.

Ei bine, RefleqtMedia este din alt aluat, așa că ne-am interesat să vedem cine răspunde de lucrare și ce s-a întâmplat.

De la Dorin Lojigan am aflat că lucrarea este a Companiei de Apă Arieș, așa că ne-am adresat acestora, pentru explicații.

„Lucrarea efectuată de SC HIDROCONSTRUCȚIA SA (Lider de asociere) – SC TCI CONTRACTOR GENERAL SA (Asociat), cuprinsă în ,,Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din regiunea Turda – Câmpia Turzii, în perioada 2014-2020” – contractul de lucrări „EXTINDERE ȘI REABILITARE SISTEM DE ALIMENTARE CU APĂ ȘI SISTEM DE CANALIZARE MENAJERĂ ÎN MUNICIPIUL CÂMPIA TURZII” (Pachet CL 7), situată la intersecția străzii Plopilor cu strada Gheorge Barițiu din municipiul Câmpia Turzii a constat în reabilitarea rețelei de canalizare menajeră.

Condițiile meteo nefavorabile, respectiv precipitațiile abundente din ultimele zile, au determinat compactarea naturală a materialului de umplutură.

Acțiuni corective:
– se va compacta cât este posibil materialul din tranșee (acesta fiind suprasaturat de apă din cauza ploilor recente)

Aceste lucrări se execută într-o zonă intens circulată și s-au cautat soluții pentru ca acestea să fie efectuate astfel încât sa nu fie întrerupt total traficul în zonă. Lucrările se vor reface imediat ce condițiile meteo vor fi favorabile iar materialul de umplutură va fi la o umiditate conformă pentru a se compacta.”, ne transmite Biroul de Presă al Companiei de Apă Arieș.

Deci … nu e un „sens giratoriu”, ci o situație normală, de compactare naturală RAPIDĂ a materialului de umplutură.

 

spot_img
spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Stirea cititorului: Sunam ca disperatii la Electrica

Bună ziua români,de la ora 7,30 sunăm încontinu la Electrica și la tot felul de firme și la...

Mai multe stații TUP se suspendă!

Stimați călători, În această perioadă, se suspendă următoarele stații de pe direcția Turda Nouă - Micro III:- Stația Parc...

Hărnicie și celeritate: La UN AN de la acceptarea rechizitoriului, dosarul „Fete pentru Tenerife” bate pasul pe loc

Probabil cel mai complex dosar de crimă organizată instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda în ultimii...

APIA dă drumul schemelor de ajutor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat eliberarea de adeverințe pentru solicitanții schemei de ajutor...
%d bloggers like this: