fbpx
spot_img
spot_img

Capitolul VITAL la care Turda și Câmpia Turzii stau mai prost decât LUDUȘUL

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -

Pandemia COVID-19 a atras după ea nu doar conștientizarea carențelor de logistică din sistemul medical sau, după caz, fapte de corupție, ci și o problemă pe care multe orașe o au, puține o recunosc.

- Advertisement -
- Advertisement -

Lipsa medicilor din spitale face imposibilă înființarea de noi secții, asigurarea de servicii suplimentare sau, pur și simplu, salvările de vieți.

Conform legii, la nivel de Municipiu, trebuie să existe un raport de 2.3 medici/1000 de locuitori, ceea ce în orașele Turda, Câmpia Turzii și Gherla din județul Cluj … nu se întâmplă.

În urmă cu 12 ani, la Turda nu exista această problemă, în oraș raportul dintre medici și 1000 de locuitori fiind mai mare de 2.3, însă plecările peste hotare sau la Cluj Napoca a medicilor din Spitalul Municipal Turda a adus orașul în situația de față.

Practc, din punct de vedere al raportului dintre medici și 1000 de locuitori, situația la Turda și Câmpia Turzii este deficitară, potrivit hărții de mai jos, publicată ieri de libertatea.ro

În mod paradoxal, orașul Luduș nu se află în această situație, deoarece conform legii, la Luduș trebuie să existe un raport de „doar” 1.8 medici / 1000 de locuitori.

Ce pot face autoritățile?

  1. Să finanțeze înființarea de noi posturi în spitale, special pentru rezidenții care vor să lucreze în zonă;
  2. Să pună la dispoziția rezidenților apartamente sau garsoniere în care aceștia să poată locui, cu titlul de chirie, pe perioada activității, pentru evitarea cheltuielilor cu naveta;

Dar … pentru ca măsurile de mai sus să poată avea efect… trebuie ca și parlamentarii să-și miște fundurile și să creeze baza legislativă.

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

%d bloggers like this: