26 C
Turda
Friday, August 12, 2022
spot_img
HomeȘtiri din zonăMihai ViteazuCând interesele politice mușcă din fotbal

Când interesele politice mușcă din fotbal

Date:

spot_img
spot_img
spot_img

Suporterii cluburilor Sticla Arieșul Turda, ISCT sau CSM Câmpia Turzii știu foarte bine ce se întâmplă atunci când politicul își bagă nasul în sport, dar … să vedeți ce se întâmplă la Mihai Viteazu.

 
- Advertisement -

Deși ne mai desparte mai puțin de o lună de startul campionatului în Liga a IV-a Cluj, politicienii din Mihai Viteazu țin cu tot dinadinsul să distrugă clubul Arieșul Mihai Viteazu.

Bunăoară, atât pe rețelele de socializare, cât și în plenul Consiliului Local Mihai Viteazu au început discuții și demonstrații de „care-i mai tare în ouă”.

Primul care a început scandalul este Călin Cordiș, președintele PNL Mihai Viteazu și fratele consilierului județean, Lucian Cordiș.

În plenul Consiliului Local, acesta a avut un punct de vedere vis-a-vis de „lipsa de transparență a conducerii clubului, Arieșul Mihai Viteazu”.

La acel punct de vedere a răspuns președintele ACS Arieșul, Marian Popescu.

„Fiind plecat în concediu cu familia, cătiva oameni de “bine” din comună au încercat să mi-l strice.Nu-mi stă în caracter să mă bălăcăresc în mediul online dar văd că unii nu pot trăi sau nu își pot face imagine decit denigrând și murdărind imaginea altora. Așa că:

1. Domnule vremelnic consilier local Cordiş Călin vă aduc aminte că în urmă cu câteva luni ne-am întâlnit la primărie tot pe tema nedumeririlor dumneavoastră legate de fotbal, (un sport pe care cred că nu îl prea cunoașteți, chiar dacă aveți în familie persoane care se dau cunoscători ai fenomenului). Nu intru în amănunte pentru că la acea ședință au fost prezenți 8 oficiali din primărie și Consiliul local. Ați ridicat aceleași probleme la care ați primit răspuns și v-ați declarat mulțumit. La finalul întâlnirii atît eu cît și vicepreședintele Adrian Bucur v-am întrebat cu subiect și predicat dacă mai sunt probleme și dacă putem înscrie echipa în campionatul care urmează, toți la unison ați spus că putem merge mai departe în competiție.
 
Acum văd că încercați profitând de postarea domnului Ioan Balea să vă resuscitați imaginea politică atacând un domeniu în care chiar sa făcut ceva in ultimii 4 ani.
 
Domnule Călin Cordiş este ultima dată cînd eu am să vă mai bag în seamă pe rețele de socializare și vă spun că vă voi ajuta să demonstrați toate acuzele voalate la adresa mea și a colegilor din Comitetul Director al ACS ARIEȘUL MIHAI VITEAZU în Instanță, acolo în fața judecătorilor veți avea posibilitatea să demonstrați ce și cum sa făcut ilegal la asociație.
 
Pănă atunci vă aduc aminte că ACS ARIEȘUL are un contract de asociere cu UAT Mihai Viteazu aprobat în Consiliul Local care are apostila de legalitate a Secretarului, (cu toate că afirmați în stinga și dreapta că secretarul nu este de acord). Banii care au fost alocați clubului sau cheltuit conform unei legi și a unei hotărîri de guvern și au fost verificați de o comisie din cadrul primăriei și de Curtea de Conturi s României. Ce expertiză și studii de specialitate ai dumneata să contești aceste entități atîta timp cît deconturile au fost făcute conform legii.
 
În legislație și în Contractul de Asociere se stipulează clar că banii sunt aprobați de Consiliul Local iar distribuția lor cade în sarcina Comitetului Director al ACS ARIEȘUL cu condiția că aceștia să fie cheltuiți conform legii. Dacă nu se prezintă documente justificative conform legislației, primăria sistează finanțarea.
 
Nu știu dacă aveți sarcină de partid (PNL) de a pune umărul la demolarea sportului( fotbalului) în Mihai Viteazu dar doresc să vă aduc la cunoștință că la MIHAI VITEAZU nu avem o singură echipă, la Mihai Viteazu avem ce nu au municipii în județul Cluj, avem trei echipe de juniori (ne-am fi dorit să facem o academie, dar poți cu astfel de oameni) și o echipă de Liga a IVa, care azi are că antrenor pe fostul jucător al echipei naționale a României,Marius Predatu.
 
Am creat în acești 4 ani un ciclu . Am început aproape de la zero, cînd am preluat noi clubul, acesta era aproape decimat, încet, încet am început reconstrucția și am ajuns cu echipa de seniori de pe ultimul loc să terminăm pe locul 5, într-un campionat cu 8 echipe din municipii cu buget de trei-patru ori mai mare că al nostru. Acum am ajuns ca echipa de juniori U19(fostă A1), antrenată de un fost jucător de la Mihai Viteazu, Tudor Barta, să se bată de la egal la egal cu echipe de tradiție în județ. Mai avem două echipe de copii U11 și U13 la care am reușit să îl aducem ca antrenor pe Adrian Șomlea de la Turda, omul care a revigorat fotbalul juvenil la Mihai Viteazu, alături de omul nostru Szekely Francisc( Fery ). Toate grupele de copii au fost în cantonament la Tășnad, au echipamente de prezentare, toate grupele au treninguri, mingi noi de antrenament și de joc, deci au condiții.
 
Am organizat luna aceasta festivitatea de final de sezon la stadion și am fost plăcut impresionat de prezența atător părinți și aparținători ai copiilor, prin domnul viceprimar și domnul consilier Lovasz Pal am invitat să participe întreg Consiliul Local să vadă ce se întâmplă acolo iar părinții săi vadă pe cei care îi ajută pe copiii lor să facă sport în condiții optime. Sincer v-am așteptat domnule Călin Cordiş să participați, aveați ocazia să întrebați să vă documentați și poate că v-ați fi lămurit și nu ar fi fost nevoie să ajungem pină aici.Nu doresc să intru în tot felul de scenarii, că , de ce se dorește retragerea noastră și înființarea unui alt club și cine își dorește să fie noul președinte.Nu. Pot să spun doar că sa vehiculat acest lucru, la care noi cei de la ACS ARIEȘUL nu ne-am opus.
 
Dacă primăria își dorește să rupă asocierea cu noi este liberă să o facă, ne străngem măinile, mulțumim pentru colaborare și viața merge înainte. Să nu înțeleagă cineva că noi ținem morțiș de această colaborare, suntem și am fost tot timpul onorați că am jucat și apărat imaginea comunei, cred că și reprezentanții comunei au fost măndrii de imaginea pe care am făcut-o.
 
În încheiere doresc să le transmit celor care au adus sau vor aduce atingere clubului sau oricărui membru din club prin postări calomnioase că le voi da posibilitatea să dovedească acuzele și murdăriile aruncate în spațiul public, în Justiție și de data asta nu glumesc. Noi clubul vom face o ședință, cu părinții, cu primăria, cu reprezentanții consiliului local și vom lua o decizie. Încă odată mulțumesc tuturor colegilor din Comitetul Director cu care m-am consultat tot timpul și niciodată nu am luat hotărîri de unul singur și să știe că am fost și sunt onorat că suntem împreună. Mulțumesc, Istvan Adam , Adrian Bucur ,Fazacos Mihail și Crișan Horică.”, a declarat Popescu.
 
Replica a venit repede:
 
Dreptul la replica adresata domnului Popescu Marian, care m-a etichetat in mai multe randuri intr-o postare pe Facebook pe grupul Mihai Viteazu-Cheia-Cornesti
 
1. Domnule Marian Popescu nu v-am etichetat in nici o postare pe facebook, nu vad de ce va simtiti “balicarit” si cu “imaginea murdarita” din partea mea. Eu, in calitate de consilier local, am dreptul sa informez cetatenii cu privire la cheltuirea si alocarea banului public, cat timp sedintele de Consiliu Local sunt publice, si stiti si dumneavoastra in calitate de vremelnic consilier local, ca avem acest drept!
Asa cum ati precizat si dvs, la sedinta de comisie la care ati participat, v-am expus neclaritatile si in opinia mea neregulile pe care le-am vazut in raportul financiar pus la dispozitie de catre Primarie, privind fondurile alocate de la Consiliul Local catre ACS Ariesul Mihai Viteazu, cel putin in ce priveste masa servita: in anul 2018 in valoare de 134814,65 lei, in anul 2019 in valoare de 95985,30 lei, in anul 2020 in valoare de 49042,07 lei, ceea ce mie, fara sa fiu specialist, mi s-a parut exagerat! Asadar, este alegerea mea sa nu fiu de acord cu aceste alocari exagerate. Mai mult, forma actuala de finantare din bugetul local a unei asociatii private in integralitate, eu nu am putut sa o votez, este dreptul meu. De asemenea, am sustinut ca, Consiliul Local trebuie sa fie actionar majoritar in asociatia sportiva pe care o finanteaza pentru promovarea sportului de masa si de performanta la nivelul comunei Mihai Viteazu.
 
2. Nu am de ce sa imi fac imagine cu aceasta postare, am datoria fata de cetateni sa informez si sa imi exprim parerea vizavi de cheltuirea banului public. Mai mult, imaginea mi-am facut-o prin munca, prin ceea ce am realizat in plan profesional si personal, familie, si nu mi-e rusine cu nimic din ce am facut si demonstrat pana la acest moment.
 
3. Afirm in continuare ca secretarul a sustinut prin Raportul de specialitate la HCL 28 din 27.04.2021 urmatoarele:” Modalitatea in care se finanteaza la ora actuala ACS Ariesul Mihai Viteazu nu este in cadru legal si prin urmare va trebui sa luam masurile ce se impun.”. In aceeasi sedinta Referatul de specialitate semnat de domnul Primar Zeng Ioan, spune acelasi lucru:” Vazand referatul de specialitate intocmit de secretarul general al comunei si potrivit prevederilor Legii 26/2000 educatiei fizice si a sportului am constatat ca modalitatea in care se finanteaza la ora actuala ACS Ariesul Mihai Viteazu nu este in cadru legal si prin urmare va trebui sa ne retragem calitatea de membru din ACS Ariesul Mihai Viteazu, prin adoptarea unui HCL de revocare asociere fotbal hotarare nr 14/2017 si sa adoptam un HCL de aprobare incheiere contract de asociere incheiat intre CL Mihai Viteazu si ACS Ariesul Mihai Viteazu, asa cum este prevazut in art 69 alin (1) legea 26/2000….”. Vazand acestea, in mintea mea de nespecialist, ma intreb, cat timp modalitatea in care s-a finantat din 2017 pana in aprilie 2021 “NEFIIND IN CADRU LEGAL”, ce se intampa cu banii alocati in aceasta perioada catre asociatie?!?!?!. Pentru consultarea exacta a materialelor de sedinta din 27.04.2021, se poate verifica la Primarie.
 
4. Va repet si dumneavoastra, NU SUNT IMPOTRIVA ACTIVITATILOR SPORTIVE din comuna, problema mea este cu cuantumul sumelor alocate, din punctul meu de vedere.
 
5. In ce priveste invitatia la evenimentul organizat de dvs., am primit-o prin telefon cu o ora inainte de incepere. Evident ca nu aveam cum sa o onorez, cat timp nu ma aflam in zona!
 
In incheiere va spun si eu ca e ultima replica pe care v-o dau in spatiul public online.
Mergeti mai departe, cum va doriti!”, a declarat Călin Cordiș.
 
RefleqtMedia a intrat la rădăcina subiectului și a luat legătura atât cu Lucian Cordiș – consilier județean PNL, despre care se spune că ar fi în spatele atacurilor la adresa clubului, Arieșul Mihai Viteazu, cât și cu Marian Popescu.
 
„Nu îmi doresc să preiau nici un club și noi nu dorim, defapt, fratele meu nu își dorește nimic altceva decât transparență. Fratele meu dorește o formă asociativă asemeni ca la Turda, unde consilierii locali să fie reprezentanți în comitetul director al clubului. Nu ne interesează cine conduce clubul, poate să rămână chiar vechea conducere”, spune Cordiș.
 
În replică, Marian Popescu afirmă că nu se opune înființării unui nou club de fotbal.
 
„Conducerea ACS Arieșul Mihai Viteazu nu se opune ideii înființării unui nou club, doar dorim să fim anunțați din timp”, spune Marian Popescu.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: