27.7 C
Turda
Friday, August 12, 2022
spot_img
HomeȘtiri din sănătateCând flerul și intuiția salvează vieți

Când flerul și intuiția salvează vieți

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

În managementul public, flerul și intuiția sunt virtuți care, de multe ori, pot face diferența între oportunitate și dezastru.

Încă din anul 2017, primarul Municipiului Turda, Cristian Matei, a demarat demersurile pe lângă Serviciul de Ambulanță al Județului Cluj pentru a aduce ambulanțe noi în oraș.

Astfel, edilul-șef al orașului a constatat lipsa dotării flotei de ambulanțe de la Turda, dar și faptul că ambulanțele existente în parcul auto erau depășite, din punct de vedere tehnic.

„În urma solicitărilor pe care le-am făcut în ultimii ani, Serviciul de Ambulanță al Județului Cluj a repartizat două mașini noi la Turda iar în acest moment avem 6 ambulanțe care deservesc în special orașul nostru și localitățile din vecinătate, în funcție de solicitări.

Ambulanța de tip B este destinată intervenției de urgență și transportului medical asistat al pacienților. Ea poate fi, după caz, utilizată în acordarea primului ajutor calificat sau în acordarea asistenței medicale de urgență. Dotarea ambulanței de tip B este formată din echipamente și materiale sanitare care include un defibrillator semiautomat sau un defibrillator manual și medicamentele necesare resuscitării și acordării asistenței medicale de urgență.”, scrie Cristian Matei pe site-ul său.

Ei bine, utilitatea celor două ambulanțe noi, aduse la Turda după intervențiile primarului, s-a văzut în actuala pandemie de Covid-19. Asta deoarece, din cauza pandemiei, echipajele au fost supra-solicitate atât din cauza urgențelor „obișnuite” cât și din cauza cazurilor de pacienți pozitivi cu Covid-19.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: