fbpx
Tuesday, May 30, 2023
spot_img
spot_imgspot_img
HomeANALIZĂCâmpia Turzii - punct strategic în contextul războiului din Ucraina - DOCUMENT

Câmpia Turzii – punct strategic în contextul războiului din Ucraina – DOCUMENT

spot_img

Tensiunile tot mai crescute în Ucraina pun pe jar autoritățile din țările flancului estic al NATO, printre care și România.

Rușii și-au făcut un plan bine determinat, în eventualitatea escaladării conflictului din Ucraina, iar acel plan – la prima vedere – poate include și țara noastră.

RefleqtMedia a intrat în posesia unei fotografii, în limba rusă, cu litere chirilice, care arată toate bazele militare de pe teritoriul țării noastre.

Dar … în ceea ce privește Municipiul Câmpia Turzii, pana de curent survenită aseară a scos în evidență un alt aspect care confirmă statutul de punct strategic al Câmpiei Turzii, în eventualitatea escaladării conflictului armat din Ucraina.

Stația de energie electrică 110 asigură energia electrică atât pentru Câmpia Turzii, cât și pentru o parte a Turzii și toate comunele din jur.

Practic, aproximativ 100.000 de oameni depind, pentru a funcționa normal, de stația 110 de la Câmpia Turzii.

Ei bine, proximitatea Bazei 71 Aeriene Câmpia Turzii + stația 110 fac din Câmpia Turzii o adevărată țintă pentru inamicii din est.

De altfel, inclusiv Baza 71 Aeriană depinde de stația 110, deși aceasta deține mai multe generatoare de curent electric, care i-ar asigura o anumită autonomie, în eventualitatea unui conflict militar.

spot_img
spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social
spot_img
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -spot_img
spot_img

Most Popular

%d bloggers like this: