12 C
Turda
Sunday, September 25, 2022
spot_img
HomeȘtiri Câmpia TurziiCâmpia Turzii, la feminin - pe ele le-ați vota?

Câmpia Turzii, la feminin – pe ele le-ați vota?

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

În urmă cu o lună și ceva, consilierul local PSD, Monica Uiorean lansa ideea unei candidate de sex feminin la Primăria Câmpia Turzii.

Pornind de la ideea consilierului local, RefleqtMedia a luat „la ochi” potențialele candidate pe care Câmpia Turzii le-ar putea vedea aruncate în lupta politică de peste doi ani.

Devreme ce puține sunt femeile cu aptitudini de lider, care fac și politică, ne-a fost greu să găsim potențiale candidate, nu pentru că nu ar fi femei cu aptitudini de lider sau cu charismă în Câmpia Turzii, ci pentru că multe dintre femeile de calitate nu fac politică.

Totuși, sunt și femei de calitate care ar putea intra în vâltoarea alegerilor, iar noi vi le prezentăm pe fiecare.

1. Irina Munteanu

Începem, după cum era de așteptat, cu directorul executiv din Primăria Câmpia Turzii, fost candidat la Camera Deputaților, o femeie care s-a remarcat în ultimii ani prin proiectele la care a pus umărul și prin activitatea depusă atât la Centrul de Recuperare Carine, cât și la Perform Center.

Irina Munteanu are aproape tot ce-i trebuie unui candidat puternic: charismă, susținere politică, proiect de guvernare locală, cunoștințe administrative. Singurul lucru care-i lipsește acesteia fiind aciditatea și dârzenia specifică funcției pentru care ar candida.

Nu știm dacă ea s-a gândit vreodată să candideze la Primărie, tot așa cum nu știm dacă PNL-ul care a susținut-o pentru Camera Deputaților ar susține-o și pentru Primărie, dar este o idee.

2. Ana Sevan

Fostă șefă a Serviciului Cultură și Sport din cadrul Primăriei Câmpia Turzii, Ana Sevan este o apropiată a PSD-ului și aflându-se în relații foarte bune cu liderii de la Turda și Cluj ai PSD, ar putea fi varianta pe care mulți o așteaptă. O pată de culoare în atâta testosteron.

Are carismă, poate fi și acidă, născută în zodia Scorpionului, Ana Sevan ar putea fi un candidat viabil și apreciat de multe persoane, iar relațiile sale de prietenie și de afaceri o fac un candidat redutabil.

3. Georgiana Sima

Cea mai tânără potențială candidată este dată tot de aripa liberală, iar Georgiana Sima a demonstrat în acest mandat de consilier local că poate fi vocea rațiunii într-un mediu ostil și plin de scandal, cum este politica locală.

Tânăra domnișoară are capacități politice, are și carismă, este o fire rațională, dar poate fi și tăioasă în discurs și în contrele politice.

Singurul lucru care-i lipsește este susținerea politică, deoarece într-o competiție internă cu Irina Munteanu, cea din urmă ar beneficia de mai multă susținere.

4. Monica Uioreanu

Este la al doilea mandat de consilier local, este o forță între femeile social-democrate din Câmpia Turzii, o apropiată a liderilor, Petre Pop și Gheorghe Rece și o adevărată luptătoare, având în vedere dificultățile de sănătate împotriva cărora a izbândit.

Monica Uiorean ar putea fi o candidată redutabilă dacă și-ar cizela discursul politic, dacă ar lăsa la o parte regionalismele și dacă nu s-ar lăsa mânată de impuls sau de cei care o împing de la spate spre anumite mișcări de ordin politic.

O altă problemă a Monicăi Uiorean este asocierea sa cu mișcările oculte – Cetățenii din Câmpia Turzii încă nu au uitat fotografiile de la întrunirile masonice la care Uiorean a participat.

Iată deci, dragi cititori, câteva dintre femeile care ar putea fi aruncate în luptă de partidele politice în bătălia din 2020. Voi le-ați vota?

sursă featured foto: Alamy.com

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: