spot_img
spot_img

Câmpia Turzii – deasupra tuturor! Tehnologie UNICAT ÎN ROMÂNIA, inaugurată astăzi

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Cine s-ar fi gândit că un orășel de 25.000 de oameni va dicta trendul național în materie de supraveghere video și tehnologie cu inteligență artificială?

Ei bine, ceea ce nu-și imaginau mulți, a fost inaugurat astăzi.

La Câmpia Turzii, în prezența prefectului – Mircea Abrudean, a subprefectei – Irina Munteanu, a reprezentanților Poliției și a Poliției Locale și, sub stricta supraveghere a primarului – Dorin Lojigan, a fost inaugurat cel mai performant și mai modern sistem de supraveghere video din România.

Tehnologia SmartifAI, implementată la Câmpia Turzii de Orange România, Prime Telecom și I-Tom Solutions, este prima platformă 100% românească de supraveghere video, prin intermediul inteligenței artificiale.

Această tehnologie are capacitatea de a stoca peste 140 de TerraBytes de memorie, de a detecta accidentele rutiere, exploziile, incendiile, bătăile între persoane sau faptele antisociale.

Totodată, un lucru 100% UNICAT și implementat pentru prima dată, la nivel național, ÎN CÂMPIA TURZII este tehnologia de anonimizare a persoanelor care nu sunt vizate de supravegherea video.

Practic, această tehnologie permite utilizatorului – Poliția Locală Câmpia Turzii să livreze imagini video către Poliția Națională, cu fețele anonimizate a persoanelor care nu sunt vizate de supraveghere – respectându-se în proporție de 100% regulamentul general de protecție a datelor cu caracter personal.

Cele 96 de camere SmartifAI + 36 de camere standard sunt dispuse în tot orașul, asigurând o acoperire de peste 90% a suprafeței intravilanului și de 100% a zonelor cu potențial criminogen.

„Încă de la preluarea mandatului de primar, în 2016, am avut două direcții de acțiuni în domeniul criminalității: prevenție și combatere.

În materie de prevenție, am organizat campania „Fii responsabil! Nu ești reciclabil! Pe de altă parte, în materie de combatere a fenomenului criminogen, am operaționalizat Poliția Locală, iar astăzi inaugurăm acest sistem super-performant de supraveghere video.”, a declarat Dorin Lojigan.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Cu Flaviu Chișu și Tudor Duma în teren, Gemina Cluj pierde finala de la Deva

A fost un meci spectaculos, în care infanteriștii clujeni au fost foarte aproape de victorie. Totuși, din cauză că...

EXCLUSIV: Iată identitatea bărbatului de 39 de ani luat de mascați, DIN CÂMPIA TURZII!

În urmă cu 4 zile, RefleqtMedia vă prezenta, în premieră, despre o percheziție care a avut loc pe strada Aviatorilor,...

Ștefania Petric aduce acasă „Ursulețul de Aur”

Ștefania Petric își continuă evoluția spectaculoasă în activitatea muzicală. În acest week-end, tânăra artistă a participat la Festivalul Național...

Trei culori și-un singur neam – român

Astăzi se sărbătorește Ziua Drapelului Național, o zi dedicată celor 3 culori de a căror nuanță se leagă...
spot_img

Pentru formalitățile vamale transportatorii internaționali rutieri de mărfuri care tranzitează România trebuie să aibă pregătite actele pe suport hârtie

Sistemul Computerizat de Tranzit Român (NCTS-RO) este indisponibil temporar din cauza unor probleme tehnice. Până la remedierea situaţiei, transportatorii rutieri de mărfuri, sau reprezentanții...
%d bloggers like this: