fbpx
spot_img

Campia Turzii a ajuns pe harta internationala a cruzimii fata de animale

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

O asociatie germana, denumita Animals Angels, a realizat un raport cu privire la conditiile in care sunt pastrati si sacrificati mieii de paste, in Targul de Animale vii din Campia Turzii.

In conformitate cu studiul efectuat de germani, se incalca prevederi si norme europene privind siguranta si bunastarea animalelor.

Potrivit informatiilor de pe site-ul organizatiei, aceasta se ocupa cu investigatii si anchete privind animalele din mai multe tari ale lumii, printre care Camerun sau Qatar.

Contactati de RefleqtMedia, reprezentantii Primariei Campia Turzii contesta raportul asociatiei.

” Da – am primit raportul intocmit de asociatia germana, insa nu consideram ca s-au incalcat norme si prevederi legale din urmatoarele considerente: punctul de sacrificare a mieilor a fost amenajat in baza unei autorizatii sanitar-veterinare temporare remisa in perioada premergatoare sarbatorilor pascale, de catre DSVSA Cluj. Pentru respectarea normelor privind conditiile de bunastare in momentul taierii, s-a achizitionat un pistol de asomare. Totodata, punctul de sacrificare este dotat cu un tarc in care animalele care urmeaza a fi sacrificate se misca libere nefiind legate sau imobilizate. In conformitate cu legislatia in vigoare (Ordinul ANSVSA 67/2012) animalele care sunt aduse de la o distanta mai mica de 50 km pot fi transportate in mijloace de transport proprii ale fiecarui crescator in parte. Cu alte cuvinte, raportul nu prezinta informatii reale, ci prezumtii ale celor care l-au redactat.”, a declarat Dorin Lojigan.

Raportul oficial poate fi vazut mai jos

2018_04_04_EXT_RO_Slaughter_point_in_Campia Turzii_SM.02.03.2018 (003)

spot_img
spot_img
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

ACȚIUNE DE DONARE DE SÂNGE A POLIȚIȘTILOR DIN ALBA

    Zeci de polițiști din Alba au participat la o acțiune de donare de sânge, organizată în contextul sărbătoririi...

Accident la Campia Turzii – o femeie si trei minori, evaluați medical

Pompierii turdeni au intervenit in urma cu putin timp la un accident rutier petrecut la Campia Turzii.  Intervenția a...

Program special de Pasti la Potissa Spa

💯Pentru că ne dorim să vă bucurați de clipe minunate, în deplină relaxare, fără nici o grijă, ne...

Consiliul Județean Cluj a încheiat patru contracte de lucrări pentru întreținerea drumurilor județene

Acestea vor viza peste 38 de kilometri de drum       Consiliul Județean Cluj a încheiat patru contracte de execuție a...
%d bloggers like this: