27.3 C
Turda
Friday, August 12, 2022
spot_img
HomeDEZVĂLUIRICâmpia Turzii - 0 lei solicitați pe Fondul Național de Dezvoltare, până...

Câmpia Turzii – 0 lei solicitați pe Fondul Național de Dezvoltare, până acum

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Deși linia de finanțare guvernamentală intitulată „Fondul Național de Investiții și Dezvoltare” s-a deschis încă de la începutul lunii mai și, din spusele reprezentanților Guvernului s-au depus solicitări de finanțare în valoare de peste 500 de miliarde de lei, la Câmpia Turzii această sursă de finanțare pare că este ignorată.

În urmă cu aproape două săptămâni l-am întrebat pe edilul municipiului, Dorin Lojigan, dacă a depus vreo cerere de finanțare prin intermediul FNDI.

Acesta ne-a răspuns, sec, că în momentul în care va depune vreo cerere pe acest mecanism de finanțare, va anunța acest lucru prin intermediul purtătorului de cuvânt.

De la acel moment a trecut o săptămână și 3 zile, iar anunțul Primăriei Câmpia Turzii întârzie să apară, asta deși municipalitatea are proiecte nefinanțate până acum, dar care ar putea să beneficieze din plin de sursa de finanțare menționată.

Un astfel de exemplu este bazinul didactic de înot, un proiect care a fost gândit, prima dată, în 2012, de către Partidul Democrat Liberal, prin vocea fostului consilier local, Horațiu Bretoiu.

Ca să vă faceți o idee cât mai amplă asupra strategiei care se practică la Câmpia Turzii, vă informăm că o comună de doar 4000 de locuitori, Chețani – județul Mureș, a depus solicitări de finanțare pe FNDI, în valoare de peste 9,8 milioane de lei, în doar 20 de zile.

RefleqtMedia își asumă și posibilitatea ca Primăria Câmpia Turzii să fi depus solicitări de finanțare, dar să nu fi comunicat public acest lucru, caz în care ne cerem scuze anticipat.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: