spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Campanie de colectare deșeuri electrice cu tombolă, la Câmpia Turzii

ECOTIC Transilvania împreună cu GreenWEEE și Primăria Municipiului Câmpia Turzii, organizează o campanie de preluare a deșeurilor electrice de la domiciliul cetățenilor.

 

Cei care vor preda deșeuri electrice pe perioada campaniei, vor avea șansa de a câștiga unul dintre premiile tombolei: aspirator, cuptor cu microunde și fier de călcat.

 

Doar 8,4 % din gospodării s-au debarasat corect de deșeurile electrice, iar 4550 de tone au fost date împreună cu gunoiul menajer, colectorilor informali de fier vechi sau pur și simplu abandonate pe spațiul public. Această informație a fost unul dintre rezultatele primului studiu desfășurat la nivel național, pe tema: “Obiceiurile populației României cu privire la echipamentele electrice de mici dimensiuni”. Acest lucru este cauzat de un grad de conștientizare încă scăzut și mai ales de lipsa infrastructurii de colectare. Doar 29% din cetățeni ar ști despre un punct de colectare deșeuri electrice.

 

În contextul acestui studiu, ECOTIC (www.ecotic.ro) dezvoltă o serie de campanii locale, menite să ofere o soluție corectă de debarasarea deșeurilor electrice din gospodării.

 

Locuitorii Municipiului Câmpia Turzii sunt rugați să sune, pe perioada campaniei, la numărul de telefon 0747 – 326 842 pentru a plasa o comandă de preluare de la domiciliu a deșeurilor electrice (minim 10 kg).

 

Campania de colectare a deșeurilor electrice se desfășoară în perioada 5-9 decembrie 2022.

 

Regulamentul și detaliile campaniei: www.ecotic.ro

 

Direcția Relații cu Comunitatea

spot_img
spot_img
spot_img