spot_imgspot_img
spot_img

Pe aceeași temă

te-ar putea interesa

Ucigasul de la Turda – arestat preventiv

RefleqtMedia a aflat noi detalii despre omorul care a...

Al doilea omor in cateva zile, la Turda

Turda a devenit un oras periculos, in care poti...

I-au furat masina, in Turnu Severin

Rares Florea, tinichigiul din Campia Turzii care repara avariile...

Moonlight Rescue 2024, exercițiu complex de salvare pe timp de noapte

Un exercițiu național Salvamont în premieră s-a desfășurat în...

(Video) Alcoolul si urmarile lui

Un accident rutier care se putea termina groaznic a...

Camătă și șantaj la Câmpia Turzii

IPJ Mures a prezentat informatii despre perchezitiile care au avut loc, ieri, la Campia Turzii.

12 PERCHEZIȚII ÎN JUDEȚELE CLUJ ȘI MARAMUREȘ, ÎNTR-UN DOSAR DE CAMĂTĂ ȘI ȘANTAJ

La data de 4 iulie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Luduș – Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduș, au pus în executare 12 mandate de percheziție domiciliară, în județele Cluj și Maramureș, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de camătă și șantaj.

Persoanele vizate de cercetări sunt bănuite că, începând cu anul 2022 și până în prezent, ar fi oferit în mod repetat diverse sume de bani unor persoane, cu titlu de împrumut, pentru care ar fi solicitat și primit dobândă excesivă.

De asemenea, din cercetări a reieșit faptul că, în cadrul acestei activități, cei în cauză ar fi recurs la amenințări cu acte de violență, îndreptate către persoanele vătămate sau familiile acestora, pentru a le determina să restituie sumele împrumutate.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 59.555 de euro și 6.600 de lei, trei arme, două puști și un pistol, precum și șase telefoane mobile.

Trei bărbați, de 41, 44 și 46 de ani, au fost conduși cu mandate de aducere la audieri, iar, în baza probatoriului administrat, față de aceștia a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore.

În cursul acestei zile, bărbații vor fi prezentați instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător pentru trei imobile, evaluate în total la 250.000 de euro și 8 conturi bancare, cu 35.651 de lei și 21.998 de euro.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

De asemenea, activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Mureș, Poliției Municipiului Câmpia Turzii, Poliției Orașului Vișeu de Sus și luptătorilor din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Cluj și Maramureș.”, transmite IPJ Mures.

Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social
spot_img
spot_img